Влада

У Житомирі впроваджується проект візуалізації і відкритості бюджетних даних

23 April 2014, 13:56

Житомир – одне з трьох українських міст, яке бере участь у проекті програми розвитку ООН з візуалізації й відкритості бюджетних даних.

Про це 22 квітня на брифінгу з підведення підсумків виконання міського бюджету у І кварталі 2014 року повідомив директор департаменту бюджету та фінансів Житомирської міської ради Сергій Гаращук.

«У семінарі, що відбувся два тижні тому, окреслювалися напрямки взаємодії влади і громадськості у висвітленні даних міських бюджетів. Такі дані не є закритими, але людині, фахово не підготовленій, досить складно розібратися в такій купі цифр. Необхідні додаткові пояснення», - вважає Гаращук, зізнаючись: без своїх колег йому теж нелегко дати відповіді на всі питання, які можуть виникати у представників різних соціальних груп стосовно витрачання бюджетних коштів.

Зі слів доповідача, на семінарі були присутні представники ЗМІ, громадськості та владних структур, а також громадські активісти із Житомира Іван Фурлет, Дмитро Ткачук та Микола Костриця.

«Ми всі разом намагалися зрозуміти, хто і яку інформацію хоче отримати. Тому що розглядати бюджет окремо від програми соціально-економічного розвитку не можна. Тільки разом з цією програмою можна зрозуміти, який об’єм робіт у місті запланований, і яка сума для цього виділена. Мало висмикнути якусь цифру, скажімо, по якій ціні закупили пачку паперу, або скільки коштує ремонт даху 12-ї школи (Житомира). Існують державні вимоги і норми. Проводиться відповідна експертиза, яка доводить, що саме такого конструктиву і вартості має бути цей дах. На сайті міської ради запроваджена щодекадна аналітична інформація стосовно виконання міського бюджету. Ми готові до діалогу з громадою», - сказав Сергій Гаращук.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі