Культура

У житомирському агроекологічному університеті Пасху відзначили виставкою та майстер-класом з писанкарства

23 April 2014, 18:30

У Житомирському національному агроекологічному університеті Воскресіння Христове відзначили концертом «Великодні дзвони», майстер-класом з писанкарства та виставкою декоративно-ужиткового мистецтва. Святкові заходи в університеті пройшли 23 квітня.

Так, на виставці «Великдень об’єднує!» були представлені роботи студентів, викладачів та співробітників університету. Вироби розділили на кілька категорій.

Група робіт «Народна писанка» складалася з традиційних писанок, крашанок, мальованок, зернівок, дряпанок, писанок, виготовлених з глини тощо. Експозиція «Великодня паска» була представлена оригінально оформленими традиційними пасками. Категорія художньої вишивки «Світле Воскресіння» об’єднала вишиті великодні серветки-рушники для пасхального кошика, виконані у різних техніках: хрестик, гладь, мережка, вирізування, виколювання. Тематичними малюнками на виставці була представлена категорія «Поліський Великдень».

Майстер-клас з писанкарства провела майстриня, член обласного молодіжного творчого союзу художників та мистецтвознавців Наталія Штарова.

Проректор з наукової роботи та інноваційного розвитку Житомирського національного агроекологічного університету Олег Скидан зазначає: вуз намагається відродити народні традиції.

«Протягом останніх років університет намагається брати активну участь у відродженні народних традицій, в тому числі і святкуванні релігійних свят», - наголосив Скидан.

Фото Михайла Загорського

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі