Події

Для будівництва музею природи пісок брали за 20 км від Житомира, а по документах – везли з Донецька

24 April 2014, 16:05

Пісок для будівництва житомирського музею природи привозили із села Мамрин Коростишівського району, а, згідно з документами, будматеріал надходив з Донецька.

Про це 24 квітня під час прес-конференції повідомив начальник УМВС України в Житомирській області Юрій Демяненко.

«На даний час відкрите кримінальне провадження по музею природи за статтею 191 частиною 3 «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем». В ході досудового розслідування встановлено, що у вересні 2012 року між головним управлінням будівництва та архітектури Житомирської обласної державної адміністрації, яке є замовником, та приватним акціонерним товариством, як підрядником, укладено договір про закупівлю робіт за державні кошти. Загальна сума договору складає більше 13 млн. грн. На об’єкті будівництва музею приватне акціонерне товариство безпосередньо виконувало підготовчі роботи. А для виконання інших робіт уклали договір з трьома підрядними організаціями. Одна з них дійсно по документах провела постачання ґрунту з підприємства міста Донецьк, водночас, згідно з договором, поставка товару проводилась з села Мамрин Коростишівського району. Тобто, по документах рахували, що пісок буде з Донецька, але насправді його брали в Коростишівському районі, чим нанесли матеріальний збиток на суму 150 тис. грн. Наші працівники виїжджали в місто Донецьк, зараз проводиться робота по встановленню місцезнаходження даної фірми. Справа буде направлена до суду», - повідомив Демяненко.

Як повідомляв Житомир.info, голова Житомирської обласної ради Віталій Француз розповідав що, згідно з документами, пісок для будівництва музею природи привозили із Донецька.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі