Культура

Житомирян запрошують прийти на Михайлівську у вишиванках

12 May 2014, 12:10

Захід перенесли

 16 травня у Житомирі відбудеться День української вишиванки: житомирян і гостей міста запрошують вдягнути вишиванки та прийти на вулицю Михайлівську о 12.00.

Про це Житомир.info повідомили організатори заходу.

«Наявність будь-яких прапорів чи символіки на заході забороняється, окрім державної жовто-блакитної. Захід не пропагандує жодної політичної сили, а тому політичні партії не є співорганізаторами події. Житомиряни можуть брати з собою гелеві і звичайні кульки жовтого та блакитного кольорів, державний прапор України, жовто-блакитні стрічки», - наголошують організатори.

Запланована участь у заході ініціаторів Дня вишиванки в Україні: з 2008 року шість Днів вишиванки пройшли у Чернівцях, де було встановлено «Гіннесівський рекорд» - 4 тисячі 189 людей одночасно зібралися у вишиванках в одному місці.

Організатори акції у Житомирі: Молодіжний актив розвитку Житомирщини і ЖОМГО «ХХІ покоління» спільно з Житомирським державним університетом ім.Франка, державним технологічним університетом, військовим інститутом ім.Корольова, інститутом медсестринства.

Вишиванки, зроблені Мариною Кондратюк з смт Романів (фото зі сторінки в фейсбук)

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі