Політика

Богомолець розказала житомирянам про ситуацію на Сході: невеликі групи бойовиків, бандити і піар на армії

15 May 2014, 18:33

 Ситуація на Донбасі не зовсім така, як розповідають ЗМІ, відбувається дезінформація на кшталт тої, що була за часів Майдану.

Про це кандидат у президенті Ольга Богомолець, яка нещодавно була на сході України, сказала під час скайп-конференції з житомирянами 15 травня.

«Є дуже невелика група проплачених терористів, у мене немає впевненості, що вона проплачена Кремльом, вони в дуже невеликій кількості там представлені. Є групи місцевих бандитів різних напрямків, є ідеологічно незалежне угрупування, є «піна» у вигляді таких місцевих рейдерів, махновщина, які просто нікому не підпорядковані, і їх також дуже небагато. Є силові структури, які лягли під ці бандитські угрупування і з ними процвітають, як це було в 90-ті роки. Але є і громадяни, і їх достатньо багато, які не погоджуються з тим, що сьогодні робить влада. Вони цю владу називають «київською», але мова йде про наш парламент, вони хочуть децентралізації, економічних змін, мати можливість розвиватися самостійно, мати можливість обирати суддів, прокурорів і місцеві органи самоврядування», - розказала Богомолець

Кандидат у президенти вважає, що протягом місяця людей ніхто не чув і зараз вже діалогу не буде.

«Зараз у мене склалася враження, що пройшла така точка незворотного бажання спілкуватися з існуючою системою влади і зараз вони вже не готові йти на спілкування і ті «круглі столи», які там будуть відбуватися, не будуть давати результату. А громада там, люди, хочуть справедливості в тому баченні, як вони її бачать», - наголосила Ольга Богомолець.

Вона також розповіла, що люди «не сприймають Збройні сили, які йдуть на них» і вважає проведення спецоперацій в окремих містах злочином проти суспільства.

«На мій погляд, введення туди Збройних сил абсолютно не мало під собою ніяких підстав. Зроблено значно більше шуму, тобто, картинка не відповідає дійсності. Проблема малесенька, а з неї створений величезний піар і результату немає. Є протистояння між армією, між людьми, вони розуміють, деякі з них, кажуть: ми розуміємо, що це ваше завдання, але ми вас готові годувати, поїти, одягати, все, що хочете вам робити, тільки не заходьте до нас в село, бо нам треба городи садити, ви нам там не потрібні, ми хочемо жити як ми хочемо, ви нам тут заважаєте. І хлопці стоять за селом тихенько, покинуті, а життя абсолютно мирне навколо, нема ніяких збройних, нема ніякої армії російської. А в тих містах, де зараз проходять ті операції (АТО), там люди доведені, ненавидять владу, яка зараз є, і те, що робиться, насправді – злочин проти суспільства на сьогоднішній день в Україні. Це те, що з середини там можна було побачити», - зазначила Ольга Богомолець.

Нагадаємо, що Богомолець – одна з двох десятків кандидатів на посаду президента України. Вибори відбудуться 25 травня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі