Суспільство

На полігоні під Житомиром артилеристи провели навчання і готові захищати Україну

15 May 2014, 18:58

 15 травня на полігоні у селі Перлявка під Житомиром провели військові навчання для артилеристів 26-ї бригади.

Батарея самохідних гармат 2С5 колоною висувається з району зосередження в район вогневих позицій, які розвідані завчасно. Кожен командир гармати знає, де його місце. Він займає позицію і чекає наказів старшого офіцера батареї. Військові мають діяти злагоджено і швидко – на приведення гармати до бою у них близько двох хвилин.

Одну самохідну гармату 2С5 («Гіацинт-С») обслуговує команда з чотирьох бійців – командир гармати, навідник і двоє зарядних.

Сержант Олексій Дідківський якраз головує над снарядами. Чоловік каже: знаходиться тут вже близько двох тижнів, прийшов з власної волі. Але мобілізувався тільки з шостої спроби, бо не брали.

За словами командира дивізіону, військові налаштовані рішуче і готові до останнього захищати свою батьківщину.

«Люди прийшли сюди свідомо. Більшість людей з досвідом, 30 і за 30 років. Усі патріотично налаштовані. Вже без «хі-хі-ха-ха», вони розуміють мету, яка перед ними ставиться, і виконують ті завдання, які ставлять їхні командири і начальники. Дезертирів тут немає. З мого підрозділу були одиничні випадки, але потім хлопці оговталися, схаменулися, подумали добре і повернулися назад. Зараз служать з честю і гідністю», - розповідає командир дивізіону Олег Терещук.

Зробивши кілька пострілів у бік супротивника, артилеристи мають змінити позицію, поки ворог не визначив їх місцезнаходження і не вдарив у відповідь.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі