Суспільство

У Житомирі матері десантників просили керівництво ЗСУ зробити так, щоб українські військові більше не гинули

16 May 2014, 18:42

 Щоб попрощатися з десантниками 95-ї аеромобільної бригади, які загинули під Краматорськом 13 травня, до військової частини прийшли близько двох тисяч людей. Більшість з них не були знайомі із загиблими, прийшли, щоб вшанувати героїв.

До військової частини привезли трьох загиблих. Це Вадим Заброцький, Віталій Дульчик та Віталій Рудий. Тіла Олега Савицького та Сергія Хруща на прохання рідних одразу відвезли в Ружинський район, на батьківщину. Ще одного загиблого десантника – Олександра Якимова – відправили на рідну Харківщину.

Шестеро десантників загинули від куль терористів, які із засідки обстріляли колону військовослужбовців. Понад 30 нападників прибули заздалегідь і розмістилися вздовж річки по кущах.

Військові зізнаються: для них це серйозний удар, бо захищаючи мирне населення, не очікували такого удару в спину. Тому тепер обіцяють довести своїми діями, що смерть їх побратимів не була марною.

До керівництва Збройних сил України звернулися матері військових, чиї сини зараз служать на Сході: вони просять зробити усе можливе, аби українські військові більше не гинули.

Олександра Якимова та Віталія Рудого рідні поховали сьогодні, 16 травня. Завтра відбудуться поховання ще чотирьох загиблих військовослужбовців. Одного з них – Віталія Дульчика похоронять на Смолянському військовому кладовищі міста Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі