Влада

Активісти обіцяють віднести житомирського податківця разом з кріслом у прокуратуру

20 May 2014, 14:54

Активісти, які 20 травня знову навідалися до головного управління Міндоходів у Житомирській області і вимагали звільнення корупціонерів, обіцяють наступного разу винести в.о. начальника слідчого управління Сергія Войтенка з кабінету і в його ж кріслі віднести прямісінько в прокуратуру.

Самооборонівці налаштовані рішуче, бо на їхні пікети ніхто не реагує.

«Ми на початку травня вже приходили під податкову, спілкувалися з начальником, принесли йому докази корупційної діяльності його підлеглих, а саме Войтенка і Чепеля, але марно. Начальник обіцяв створити комісію по розслідуванню, але ці люди досі на посадах. Ми вважаємо, що вони використовують бюрократичні уловки, зокрема те, що їх призначають з Києва, і не йдуть з посад. Хоча могли б по-чесному написати заяви на звільнення. Ми будемо і надалі шукати факти і оприлюднювати їх у ЗМІ, щоб притягнути цих людей до кримінальної відповідальності», - розповів голова ГО «Самооборона Житомирщини» Сергій Ткачук.

Активісти ГО «Автомайдан Житомир» налаштовані ще більш рішуче. Вони кажуть, що попередили Сергія Войтенка про те, що наступного разу винесуть його з кабінету силою.

«У Самооборони є докази того, що ця людина брала участь у різних схемах «віджимання» бізнесу, але керівництво обласного управління Міндоходів не реагує, сам він писати рапорт відмовився, нехай з цим розбирається прокуратура. Ми винесемо його з кабінету в його ж кріслі, щоб йому зручніше було давати покази», - розповів представник ГО «Автомайдан Житомир» Олександр Таргонський.

Сам в.о. начальника слідчого управління Міндоходів у Житомирській області Сергій Войтенко під час спілкування з активістами заявив, що вся інформація про його статки є в податковій декларації і він не розуміє, чому має виправдовуватися за бізнес дружини і землю свого тестя. На запитання одного з самооборонівців про те, як за зарплату держслужбовця можна швидко збудувати будинок, який коштує більше 200 тисяч доларів, чиновник відповів: «Не лінуйтесь, а працюйте».

Крім того, Сергій Войтенко говорить, що не боїться відповідальності, але заяву писати не буде, доки не призначать нове керівництво податкової.

«На сьогоднішній день я не призначений на цю посаду, я - виконуючий обов'язки. Я ставив питання про звільнення перед керівником. А він сказав мені: «Ти що боїшся роботи?». Давайте зачекаємо виборів, хай прийде нове керівництво. Але я хотів би, щоб ваші претензії були конкретними, а не так як зараз. Будинок у мене? Так що мені йти в палатку жити? Я готовий нести відповідальність за свої вчинки», - сказав Сергій Войтенко.

Втім, активісти кажуть: це останнє попередження і, якщо нічого не зміниться, вони прийдуть знову. Діяти обіцяють рішуче, але в рамках закону.

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі