Події

На Сході України терористи обстріляли військових: є загиблий та поранений з Житомирської області

22 May 2014, 11:40

У ніч з 21 на 22 травня сталося кілька нападів диверсійно-терористичних груп на підрозділи Збройних Сил України, які виконують завдання за призначенням у визначених районах.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

«Поблизу міста Волноваха на Донеччині терористи підступно, із засідки, відкрили масований вогонь зі стрілецького озброєння, ручних протитанкових гранатометів та мінометів по блокпосту, на якому несли службу військовослужбовці однієї з військових частин ЗС України. Під час обстрілу один із зарядів влучив у бойову машину, яка перебувала на блокпосту, що спричинило вибух боєкомплекту. Є загиблі та поранені. На місце події негайно направили санітарний транспорт для надання невідкладної медичної допомоги пораненим та евакуації їх до військово-медичних закладів», - повідомили в прес-службі Міноборони.

За інформацією керівника групи «Інформаційного опору» Дмитра Тимчука, під Волновахою загинуло 8 українських силовиків та 18 поранені.

За інформацією Міноборони, ще один український військовослужбовець загинув та двоє отримали поранення внаслідок обстрілу терористами колони військової техніки, яка здійснювала передислокацію і активних дій не вела, поблизу міста Рубіжне, Луганської області. У цьому випадку терористи вдалися до звичної для них тактики: один із мостів на шляху військових було заблоковано цивільними провокаторами, з-за спин яких терористи відкрили вогонь по українським військовослужбовцям.

Сайт 8 корпусу повідомляє, що 22 травня, близько 4 годин ранку неподалік від населеного пункту Рубіжне потрапила в засідку колона механізованого взводу. Бойовики відкрили по українцям вогонь із гранатометів та стрілецької зброї, активно діяли снайпери. В результаті обстрілу було смертельно поранено в голову сержанта Ярошенка Сергія Григоровича та двоє військовослужбовців отримали поранення. Загиблий призваний на військову службу до окремої механізованої бригади по мобілізації у березні.

Житомир.info стало відомо, що загиблий військовослужбовець Сергій Ярошенко родом з Олевського району.

Сержант Ярошенко Сергій Григорович 1978 р.н, Олевський район село Радовель, призваний по мобілізації 25 березня.

Серед поранених 22 травня - сержант Торжанський Олег Миколайович, 1972 р.н, Баранівський район, призваний по мобілізації 26 березня.

В регіональному медіа центрі Міноборони Житомир.info повідомили, що загиблий та поранений - бійці 30 окремої механізованої бригади 8 армійського корпусу, яка дислокується в Новограді-Волинському.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі