Влада

До бюджетів Житомира і області «спрощенці» сплатили на 6 млн. грн. більше, ніж торік

27 May 2014, 12:59

Протягом січня-квітня 2014 року до місцевих бюджетів Житомирської області сплачено 58,6 мільйона гривень єдиного податку, що на 6,2 млн. грн. перевищує минулорічні надходження.

Про це Житомир.info повідомив інформаційно-комунікаційний відділ Головного управління Міндоходів у Житомирській області.

Збільшили сплату і фізичні, і юридичні особи-підприємці, які обрали для свого бізнесу спрощену систему оподаткування. Таких підприємців на Житомирщині працює майже 30 тисяч (28 тисяч фізосіб і 3,5 тисячі підприємств).

Серед фізичних осіб-підприємців, платників єдиного податку, більшість перебувають у І та ІІ групі спрощеної системи оподаткування. За чотири місяці 2014 року вони сплатили до бюджету майже 46 млн. грн. єдиного податку, що на 4 млн. грн. більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Юридичні особи-«спрощенці» поповнили бюджет на 12,8 млн. грн., чим перевищили минулорічні надходження на 2 млн. грн.

«Позитивна динаміка сплати єдиного податку до місцевих скарбниць  засвідчує, з одного боку, прагнення полісян розвивати власну справу і сумлінно платити податки, а з іншого – створення органами Міндоходів усіх необхідних умов для отримання консультацій, звітування та сплати до бюджету визначених законом платежів», - вважає в. о. начальника Головного управління Міндоходів у Житомирській області Сергій Бобровський.

За повідомленням офіційного сайту Міністерства фінансів України, Житомирська область увійшла в шістку областей України з перевиконанням місцевих бюджетів з показником 101,7%. Не забезпечили виконання планових показників у 10 регіонах України.  

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі