Події

За стрілянину в житомирському офісі Правого сектора нападникам загрожує від 3 до 7 років тюрми

28 May 2014, 16:47

Впродовж кількох годин озброєні чоловіки утримували в приміщенні БТІ представників Правого сектора. Це сталося 27 травня близько 7-ї вечора. Житомирські активісти Правого сектора саме збиралися розпочати обласний з'їзд організації, але на заваді їм стали невідомі, які вчинили стрілянину і захопили штаб.

На місце одразу прибули наряди патрульної служби, працівники ДАІ та спецпризначенці. Вони оточили будівлю та перекрили рух на вулиці Великій Бердичівській. Голова Житомирської облдержадміністрації та начальник УМВС в Житомирській області почали вести перемовини з нападниками. Зрештою вони добровільно склали зброю. Міліція вилучила два автомати, привезені киянами, і затримала 22 людини, серед яких були неповнолітні віком від 15-ти років.

Попри заяви учасників інциденту, що озброєні люди насильно утримували їх упродовж кількох годин, начальник міліції переконує: захоплення заручників не було. Хто вчинив стрілянину і що спричинило конфлікт, влада також не коментує, кажуть, що це особиста справа Правого сектора.

Керівництво Житомирського осередку організації інцидент не коментує, на офіційному сайті Правого сектора розмістили повідомлення. У ньому висловлюють сподівання, що представники МВС з’ясують, з якою метою невідомі намагалися захопити їхній житомирський штаб.

Усіх учасників конфлікту правоохоронці ще вночі відпустили. Справу порушили за статтею хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної зброї. Нападникам загрожує від трьох до семи років позбавлення волі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі