Влада

Кандидатуру нового керівника теруправління Держгірпромнагляду погодив житомирський губернатор

16 June 2014, 15:41

16 червня представники місцевого Демальянсу, Автомайдану і Самооборони Житомирщини разом з колишніми працівниками пікетували теруправління Держгірпромнагляду у Житомирській області, протестуючи проти призначення нового керівника – Олега Кирилюка. Активісти вимагають у нього написати заяву на звільнення.

За словами людей, у них є інформація, що це призначення не було погоджено з громадою та губернатором Сидором Кізіним, тому керівник є нелегітимним. Крім того, активістів обурює той факт, що на керівну посаду призначили колишнього регіонала.

«Олег Кирилюк був членом фракції «Партії регіонів» і не зробив нічого хорошого на попередніх посадах», - розповідає пікетувальниця Наталія Куркчі.

Через деякий час до людей виходить сам Олег Кирилюк. Чоловік переконує, що регіоналом не був, натомість призначили його згідно з законом, з усіма погодженнями, зокрема і від керівництва Житомирської ОДА.

«На основі погоджень від Міністерства і облдержадміністрації був підписаний наказ про моє призначення. Погодження від губернатора було. Людей не задовольняє ситуація, бо хтось їх обманює. Вони повинні мати повну інформацію, отримати документи, які підтверджують законність мого призначення. Якщо вони їх побачать, в них відпаде думка про те, що я кажу неправду. Я зараз доручу своїм підлеглим, щоб вони затребували з Києва копію по факсу з вихідним номером і підписом для того, щоб продемонструвати людям, які чекають», - говорить новопризначений керівник Олег Кирилюк.

Коли документи зачитують, люди вибухають обуренням: Сидір Кізін таки погоджував призначення Олега Кирилюка, хоча переконував їх, що нічого про це не знає. Люди кажуть: вже завтра підуть до губернатора, щоб запитати у нього, для чого він намагався ввести їх в оману, переконуючи, що не погоджував цього призначення.

Наостанок активісти пропонують Кирилюку підписати меморандум про те, що він на вимогу громади складає повноваження начальника теруправління Держгірпромнагляду у Житомирській області до проведення громадських слухань.

Як повідомляв Житомир.info, 12 червня в теруправлінні Держгірпромнагляду у Житомирській області призначили нового керівника – Олега Кирилюка, який донедавна був заступником начальника управління з питань цивільного захисту – начальником відділу захисту населення і територій департаменту цивільного захисту населення Житомирської ОДА.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі