Місто

Центр Житомира збираються прикрасити квітами на стовпах та шаровидними кленами

20 June 2014, 11:01

 У центральній частині Житомира планують висадити шаровидні клени та вивісити на стовпах чаші з квітами.

Про це 19 червня на засіданні міськвиконкому розповів в.о. директора КП «Зеленбуд» Валерій Дев’ятко.

«В районі майдану Соборного та на прилеглих до нього вулицях планується висадити 22 шаровидних клени, на зміну тим деревам, які у нас пропали, або яким допомогли пропасти. Вартість одного такого клена висотою понад 2,5 м коштує 1400 грн. Крім того, на Старому бульварі згідно актів обстеження було зрізано близько 40 дерев, тому там додатково планується посадити 37 дерев і 105 кущів, на вулиці Лятошинського – 70 дерев», - розповів Валерій Дев’ятко та додав, що на ці цілі заплановано використати 250 тис. грн.

Крім посадки нових дерев, у 2014 році «Зеленбуд» планує вивісити на стовпах центральних вулиць Житомира термочаші з квітами.

«На термочаші виділено 292,3 тис. грн. Їх ми плануємо вішати на опорах центральних вулиць. Коштує одна така чаша - 580 грн., це без врахування посадкового матеріалу та робіт по їх кріпленню на опорах та висадці рослин. Ми вже працюємо над цим, частину з них вже отримали і висаджуємо квіти», - розповів Валерій Дев’ятко.

Як повідомляв Житомир.info, минулого року під час реконструкції Старого бульвару планували зрізати 117 дерев і 24 кущі та висадити замість зрізаних дерев клени Друмонді, пурпурові яблуні і плакучі шовковиці.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі