Події

У Житомирі розгромили п’ять відділень російських банків

20 June 2014, 16:13

П’ять російських банків закидали яйцями, облили зеленкою, а також пошкодили вивіски.

Першим постраждав «Сбербанк России» на вулиці Котовського. Потім активісти направились до банку «Русский Стандарт» на Велику Бердичівську. Розтрощивши вивіску і залишивши кілька написів на фасаді «Рассія, go home!» та «Водки нет!», люди поїхали на перехрестя Київської та Хлібної, де розташований банк «ВТБ». Там теж понівечили вивіску і обписали фасад.

Окрім вищезазначених банків, постраждали також «Сбербанк России» на Київській-Східній, та ще один «ВТБ» навпроти Мистецьких воріт.

Учасники акції стояли з плакатом, на якому була написана одна вимога: «Кошти за оренду мають йти на сім’ї загиблих та поранених військових».

Працівники постраждалих банків вже почали прибирати наслідки погромів і нарікають на те, що таке трапляється вже не вперше.

«В суботу розмалювали. От сьогодні знову в неробочий час мене викликали. Та які то активісти, це діти, яким немає чим зайнятися, то вони за окрему плату сюди приходять», - розповідає прибиральниця.

У відео присутня ненормативна лексика

В УМВС України в Житомирській області інформую, що активісти пікетували фінустанови упродовж чотирьох годин.

«Близько 50 осіб упродовж чотирьох годин пікетували окремі фінансові установи в обласному центрі, виражаючи невдоволення політикою сусідньої держави відносно України. Учасники пошкодили вивіски кількох банків та розмалювали стіни їх приміщень», - пише прес-служба УМВС.

Повідомлення про проведення акції надійшло від керівника місцевого осередку однієї з політичних сил практично перед її початком. Пікетування розпочалося близько 10.00 та тривало до 14.00.

«На місцях подій працівники міліції проводили роз’яснювальну роботу з учасниками щодо протиправності дій з пошкодження майна банків та встановленої законом відповідавльності за це. Однак окремі найбільш агресивно налаштовані особи не реагували на зауваження», - інформують в міліції.

Нині на місцях подій працюють слідчо-оперативні групи Житомирського МВ УМВС. Встановлюються всі обставини. Дії учасників акції документувались за допомогою відеозйомки.

За вказаними фактами розпочато досудове розслідування.

"Русский кредит" на Великій Бердичівській

"Сбербанк Росії" на розі вулиць Київська-Східна

"Сбербанк Росії" на Котовського

ВТБ на Київській

ВТБ на Хлібній

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі