Суспільство

У Житомирській області нарахували 1180 сховищ, з них лише 4% - готові до використання

24 June 2014, 09:27

У Житомирській області лише 4% захисних споруд готові до використання за призначенням.

Про це йшла мова 23 червня на апаратній нараді з питань готовності служб цивільного захисту населення до дій в умовах надзвичайних ситуацій та забезпечення пожежної і техногенної безпеки на території області, - повідомляє прес-служба Житомирської ОДА.

За інформацією заступника директора департаменту цивільного захисту населення облдержадміністрації Сергія Безносюка, в Житомирській області зареєстровано 1180 захисних споруд, з них 127 сховищ та 1053 протирадіаційних укриття. До використання за призначенням готові лише 4% споруд, обмежено готові – 40 %, неготові - 56%, або 665 сховищ та укриттів. Головною причиною незадовільного стану об’єктів є їх довгострокова експлуатація. Наявні проблеми й у забезпеченні населення засобами радіаційного захисту. Так, для забезпечення засобами органів дихання необхідно 263 млн. грн., засобами радіаційного і хімічного захисту – 55 млн. грн., однак кошти на ці потреби не виділено.

Разом з тим, прес-служба Житомирської міської ради повідомляє, що відповідно до нормативних документів  захисні  споруди передбачені для  працівників підприємств, які продовжують роботу у воєнний час, забезпечують життєдіяльність міста, а також для хворих  та медичного персоналу. Порятунком для решти населення є найпростіші укриття – це підвали та погреби, які виконуватимуть функції сховища. У області додатково обліковано 458 тисяч підвальних приміщень, які можуть бути використані для укриття населення.

«Почищені всі підвальні приміщення, зроблені вказівники з інформацією куди люди повинні йти, що робити і що з собою повинні мати: які документи, яку кількість питної води та продуктів тощо», - повідомляють у прес-службі Житомирської мерії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі