Події

У Житомирському районі півсотні жінок з 8 ранку блокують трасу Київ-Чоп і не збираються розходитись

24 June 2014, 13:38

24 червня о 8 ранку півсотні жінок заблокували рух на трасі міжнародного значення Київ-Чоп. Це мами і дружини житомирських військовослужбовців, які з березня несуть службу на Сході і з того часу не були вдома. Жінки скаржаться - більшість військовослужбовців знаходяться у польових умовах вже 110 днів без відпочинку, не маючи належного захисту, харчування, а подекуди навіть води.

Мітингувальниці безперервно ходять пішохідним переходом, створивши 20-кілометровий затор. Таким чином мами і дружини вимагають, аби Міноборони провело ротацію, повернуло військових Житомирського гарнізону у місця їх постійної дислокації.

Дехто з водіїв з розумінням ставиться до протесту і терпляче чекає, втім після кількагодинного стояння у заторі їх терпець уривається, водії зриваються на крик, потім намагаються вмовити жінок припинити протест. Мітингувальниці ж – непохитні, вони продовжують рухатись переходом, пропускають лише автомобілі медиків, машини з дітьми та людей, які поспішають в аеропорт і пред’являють квитки.

За кілька годин до мітингувальників приїздить голова Житомирської ОДА Сидір Кізін та обласний військовий комісар Микола Залесський, пояснюють, що вплинути на ситуацію не можуть і просять людей розблокувати трасу. Жінки кажуть: більше місяця оббивають пороги чиновницьких кабінетів, але ніякої реакції на їхні прохання нема, тож продовжують свій протест.

Станом на 13.15 представники з Міноборони до мітингувальників не приїхали, тож ініціативна група матерів та дружин вирушила автівкою в Київ до Адміністрації Президента і Міноборони, а блокування траси продовжується.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі