Влада

Після скандального обговорення, питання контракту Борщівського зняли з порядку денного сесії Житомирської облради

26 June 2014, 15:45

Кілька десятків людей вранці 26 червня прийшли на майдан Корольова з протестом. Навпроти входу до облради вони розгорнули плакати на підтримку Михайла Борщівського, головного лікаря Житомирської обласної лікарні.

Вони вимагали продовжити термін контракту головному лікарю, який спливає вкінці липня. Мітингувальники впевнені, що йому не продовжують контракт не через професійні якості, а через колишню приналежність лікаря до Партії регіонів.

На сесії довкола цього питання розгорнулося жваве обговорення. До виступу постійно записувались громадяни: як прихильники, так і противники головного лікаря. Зокрема, представник ГО «Самооборона Житомирщини» Сергій Ткачук вимагав від Михайла Борщівського написати заяву про звільнення, погрожуючи заблокувати сесійну залу.

На захист головного лікаря до трибуни вийшла жінка, яка запевнила, що лікувалась в обласній лікарні понад десять років і дуже вдячна медикам. Невдовзі після виступу жінка втратила свідомість, тож присутні в залі кинулись надавати їй допомогу.

Представник «Правого Сектору» Роман Чірка не розуміє, як можна залишати людину, що була в Партії регіонів, на головній посаді в лікарні.

Активний житомирянин Андрій Федірко вважає, що процвітання хабарництва в лікарні - вина головного лікаря, адже саме він мав би розібратися з цим питанням. В кінці обговорення до трибуни вийшов сам Михайло Борщівський і попросив зняти це питання з порядку денного та запевнив, що він не тримається за посаду і готовий йти по конкурсній основі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі