Місто

Житомирські абітурієнти вишиковуються у черги, щоб здати документи

11 July 2014, 18:08

 Вступна кампанія в Україні розпочалась 11 липня. У перший день в черги під стінами житомирських вузів вишикувалися абітурієнти. Ті, кому хочеться якнайшвидше подати документи на вступ до омріяного вишу, радо діляться своїми планами.

«Я збираюся вступати в 5 вузів на всі 3 факультети, хочу використати свій шанс. В ЖДУ імені Івана Франка я буду подавати на філологію – переклад англійська та німецька і просто на філологію. Також подавала на психологію, чекаю черги своєї тут», - розповідає абітурієнтка Дарина.

Документи на вступ до вишу можна подати он-лайн. Така можливість з’явилася три роки тому. У приймальній комісії технологічного університету кажуть: минулого року нею скористалася третина абітурієнтів.

«Вражаюча цифра. Ми в цьому році теж сподіваємось, що результати будуть не гіршими. Вже сьогодні навіть перша заява була надіслана о першій ночі», - розповідає Анатолій Дикий, відповідальний секретар приймальної комісії ЖДТУ.

Втім, слід врахувати, що не всі можуть подавати заяву в електронній формі. Пільговикам, «цільовикам» і абітурієнтам, які бажають вступати у виш за співбесідою, документи в приймальній комісії необхідно пред’являти особисто.

Нагадаємо, в Житомирській області цього року участь у зовнішньому незалежному оцінюванні взяло близько 10 тисяч людей, більшість з яких школярі. Усі вони мають можливість подати документи на вступ до вищого навчального закладу до 1 серпня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі