Політика

Ситуація з бронежилетами для 10-го батальону територіальної оборони Житомирщини

15 July 2014, 18:20

Про ситуацію з бронежилетами для 10-го батальону територіальної оборони, який в ніч на 14 липня губернатор Кізін проводжав на схід, розповів у своєму блозі Олександр Таргонський. 

Біля 16:00 була отримана інформація з м. Новоград-Волинський про те, що 10-й батальйон територіальної оборони, який відправляється в зону АТО, не укомплектований спецзасобами захисту, а саме бронежилетами та шоломами, хоча голова Житомирської ОДА, який вранці проводив огляд бійців батальйону, повідомив громадськості про повну бойову готовність та забезпеченість бійців спецзасобами.

О 19:00 активісти громадських організацій «Автомайдан-Житомир», «Самооборона Житомира та Житомирської області», «Матері Майдану» та представники депутатського корпусу виїхали в м. Новоград-Волинський для вивчення ситуації, що склалася. На місті вони зустріли супротив з боку активістів Самооборони Новоград-Волинського, яким невідомо хто (здогадайтесь з трьох разів) повідомив, що в Новоград-Волинський приїдуть, проросійськи налаштовані, кримінальні елементи, які разом з проплаченими журналістами будуть заважати відправці батальйону в зону АТО. Між усіма учасниками, зазначеного конфлікту було встановлено порозуміння і в наслідок їх взаємодій ситуація була вирішена.

Близько 24:00 був складений та підписаний протокол зборів громадськості м. Новоград-Волинський та м. Житомира з приводу матеріального забезпечення 10-го батальйону територіальної оборони.

О 00:30 житомирські активісти у супроводі представників Самооборони м. Новоград-Волинського, що забезпечували їх безпеку відбули додому.

Завдяки подіям цього дня житомиряни здобули побратимів серед активістів м. Новоград-Волинський.

Хронологію подій 14 липня читайте у блозі координатора ГО "Автомайдан-Житомир" Олександра Таргоського на Житомир.info

Так зустріли житомирських активістів біля залізничного вокзалу у Новограді-Волинському ввечері 14 липня. Потім обласний військовий комісар пояснював, чому хлопці їдуть на схід без бронежилетів, хоча влада запевняла, що все необхідне у бійців є.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі