Місто

Директор «Зеленбуду» пояснив, чому у Житомирі не прибирають гілля зрізаних дерев

16 July 2014, 10:00

Проведення комунальними службами Житомира ремонту комунікацій у дворах деяких будинків унеможливлює під’їзд техніки КП «Зеленбуд» для вивезення залишків зрізаних аварійних дерев.

Про це повідомив директор комунального спеціалізованого ремонтно-будівельного підприємства «Зеленбуд» м. Житомира Валерій Дев’ятко. 

«Прошу з розумінням поставитися до того, що деякі залишки перебувають у дворах кілька днів. Ми намагаємося організувати роботу таким чином, щоб раціонально використовувати кошти, людський ресурс та техніку», – цитує слова Дев’ятка прес-служба Житомирської міської ради.

Зі слів керівника,  іноді роботи тривають занадто довго через те, що мешканці будинків паркують поблизу дерев свої авто. Багато часу витрачається на пошуки власників транспортних засобів. Якщо спроба невдала – працівники «Зеленбуду» переїжджають на інший об’єкт.

Протягом липня на базі ВЖРЕПу №8 працівниками КП «Зеленбуд» виконуються роботи по зрізанню аварійних дерев згідно заявки управління житлового господарства міської ради.

«Спочатку ми обрізаємо гілля, адже в житлових дворах дерево цілим не кинеш. Потім працюємо зі стовбуром. Пізніше вивозимо дрібні залишки нашою технікою. Далі – збираємо достатній обсяг частин стовбурів  і вивозимо їх одразу з кількох дворів. Ідемо саме таким шляхом у зв’язку з тим, що кран для транспортування великих частин дерева ми орендуємо. За день орендна плата складає 2 тис. грн. Таким чином, вивозячи залишки з кількох дворів одночасно, намагаємося дбати про економію і раціональне використання коштів. Тому часом трапляється, що зрізані частини стовбура у дворах перебувають кілька днів», – каже Валерій Дев’ятко.

Зокрема, подібна ситуація склалася у дворі по вул. Київській 21 у Житомирі. Як повідомив директор «Зеленбуду», по закінченню робіт зі зрізання аварійних дерев у сусідніх дворах залишки будуть організовано вивезені одразу з усіх дворів.

Як повідомляв Житомир.info, процедура ліквідації аварійного дерева тривала і непроста, однак у «Зеленбуді» переконують: це на краще, бо зрубати завжди легше, ніж посадити.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі