Влада

Прямий ефір на ЖОДТРК з Кізіним: звинувачення, підступні друзі-вороги та плани на суботу

17 July 2014, 20:43

 Губернатор Житомирської області Сидір Кізін 17 липня терміново прийшов на прямий ефір обласного телебачення, щоб розказати про те, що відбувалося цього дня у Києві, підступні дії «друга» Зубка та свої плани на найближчі вихідні. До речі, перед початком розмови ведучій Леонід Харшан зазначив, що Сидір Кізін вчора, 16 липня, вже був у прямому ефірі ЖОДТРК.

Почав Кізін з можливих кадрових змін та кандидатури свого наступника, погодженої Кабміном.

«Деякі сили вирішили захопити владу в області. Ми ніколи не критикували своїх партнерів по владі. Сьогодні були прийняті деякі рішення і був пікет під Кабінетом міністрів - семеро активістів розгорнули плакат «Житомирщина проти Кізіна». Виявляється, сьогодні без будь-яких анонсів на Кабінет міністрів було винесено подання про призначення такого собі Сергія Машковського губернатором Житомирської області. Якщо очільник області змінюється і пропонується якась кандидатура, то, напевне, громада області має знати, що це за людина», - сказав Кізін.

Він неодноразово підкреслював, що проти нього в області виступають лише семеро активістів, вважає, що Кабмін приймав рішення «в пожежному порядку» і натякає, що Машковський - людина Геннадія Зубка.

«Ми знаємо, що зараз за кадрову політику в Адміністрації президента відповідає Геннадій Зубко, обраний, до речі, він нашої політичної сили. Я теж голосував за Зубка, агітував за нього, це мій друг. Я з ним спілкувався з цього питання і відверто запитав: якщо ви вважаєте, що наша команда, всі «свободівці», мають відійти, то скажіть, але він казав, що в нього інші питання і претензій немає», - сказав Кізін.

Сидір Кізін зазначив, що всі кадрові призначення погоджував з громадою, але після виборів президента почалися «перші дзвіночки»: прийшли активісти з претензією щодо призначення керівника Держгірпромнагляду. Під час ефіру губернатор сказав, що в нього немає інформації про відставку і він не знає, чи є вже указ президента.

«Я не знаю, чи є указ президента, ми працюємо. В суботу я запланував поїздку у Слов’янськ, Дружківку, їду особисто з гуманітарним вантажем і веземо хлопців на ротацію. Це ганебно, коли хлопців звідти везуть у фурі. Ми веземо звідси наших бійців у Слов’янськ комфортабельним автобусом», - наголосив Кізін.

Активістами, які перед завершенням годинного ефіру прийшли в студію, щоб висловити свою позицію, а скоріше - підтримку Сидору Кізіну, були: голова ГО «Самооборона Житомирщини» Сергій Ткачук, голова обласного осередку ВО «Майдан» Валерій Нагребельний і людина, яка сиділа поруч із Кізіним під час представлення кандидата на посаду директора департаменту промисловості - Геннадій Краснобокий.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі