Культура

Житомирський гурт «The Suntime» організовує у гідропарку концерти під відкритим небом

20 July 2014, 12:20

 Одного спекотного літнього вечора я приїхав у Гідропарк і почув неподалік від пляжу музику. Підійшовши ближче, побачив там чотирьох юнаків,  які під відкритим небом виконували пісні для житомирян. Хлопці дуже талановиті та сповнені енергії. Після закінчення концерту я мав нагоду поспілкуватися з вокалістом, гітаристом і водночас засновником гурту «The Suntime» Богданом Сарнавським.

- Як виникла ідея створити музичний гурт?

- Два роки тому  ми з Олександром сиділи на сходах в житомирському Центрі творчості дітей і молоді, грали на гітарах, здається, то були пісні гурту «Люмен» і «Бітлз». І в нас з’явилася проста, як світ, думка: чи не створити нам гурт? Ми обидва настільки загорілися цією ідеєю та мріями про концерти, що швидко знайшли музикантів і вже буквально за два місяці вперше виступили.

- Хто входить до складу вашої групи?

- На даний  момент у постійному складі  перебувають п’ятеро: Олександр (бас-гітара), Борис (саксофон), Олександр (гітара, клавішні, вокал), Дмитро (віолончель) та я.

- Де відбувся ваш перший концерт?

- Вперше – у пабі «Pleasantville», з цим концертом пов’язана досить цікава історія. До виступу залишалось декілька днів, і нам треба було швидко придумати назву нашого гурту. Ми пішли до кав’ярні  та близько двох годин перебирали різні варіанти, аж поки не обрали «The Suntime». Нам сподобалось: гарно і все зрозуміло.

- Назва дійсно непогана. А чи був у вас досвід роботи на сцені до створення гурту?

- Так, четверо з нас співали у хорі «Струмочок», до речі, нещодавно ми стали його випускниками. Це був наш перший, дуже важливий досвід, адже ми виступали не тільки у Житомирі, а й на конкурсах за кордоном. «Струмочок» дав нам чудову основу для розвитку вокальних здібностей, а також допоміг побороти страх перед сценою. Ми часто  згадуємо  наші поїздки,  товаришуємо з випускниками і співаємо хорові пісні.

- Я звернув увагу на нестандартний набір музичних інструментів вашого гурту.

- Так,  зазвичай у гуртах є клавішні, гітари та ударні, а у нас ще й саксофон і віолончель. Можливо, потім  додамо ще щось, та поки що нам треба зігратися таким складом. Взагалі, ми плануємо деякі пісні виконувати під акомпанемент скрипки.

- У вас є власні пісні?

- Звісно, ми не лише інтерпретуємо пісні сучасних гуртів, а й створюємо свої. Тексти і музику пишу я з Олександром. Зазвичай кожен самостійно, але у нас є і спільні твори. Пишемо їх українською мовою, у різних музичних стилях. Ми не граємо у якомусь конкретному жанрі, мабуть, тому  музика для наших пісень різнопланова, таким чином вона більше підходить до змісту текстів.

- Вже мали ви нагоду десь їх заспівати?

- Так, ми виконували їх на багатьох концертах, наприклад у Будинку культури, парку ім.Ю.Гагаріна,  «Львівській Брамі», «Антикафе», також нас запрошували на концерти у школи міста. Дуже яскравим був виступ у «Корольов Пабі»:  це було на Хелловін, і всі  були в костюмах та гримі. 

- Ви часто виступаєте у гідропарку?

- Це був уже другий раз, але виступаємо ми тут рідко, бо багато часу йде на підготовку. Наш гурт відкрив для себе новий формат концертів – під відкритим небом. У чудові літні надвечір’я, коли сонце вже опускається до горизонту, ми збираємося тут на свіжому повітрі,  кличемо друзів, знайомих і усіх бажаючих і проводимо час у  приємній, теплій атмосфері.

- Яке місце у вашому житті займає музика?

- Для мене музика ще не стала сенсом життя. Але вона все одно живе в моїй душі. Особливо сильно я  відчуваю це на репетиціях. І нехай  зараз я приділяю мало часу  улюбленій справі, але  завжди буду знаходити декілька годин, щоб забути про все і поринути у інший світ – у світ музики.

Всі фото із соцмереж

Олександр Ковальчук для Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі