Влада

Житомирські депутати просять Верховну Раду спростити процедуру закупівлі товарів військовим

22 July 2014, 16:29

Депутати Житомирської міської ради на позачерговій сесії 21 липня прийняли звернення до Верховної Ради щодо внесення змін до закону України «Про здійснення державних закупівель». Зокрема житомирські депутати просять спростити тендерну процедуру в частині здійснення закупівель товарів для потреб військових частин, які на даний час беруть участь у проведенні антитерористичної операції на сході України.

У зверненні зазначається, що військові частини Житомира неодноразово зверталися до міської ради з проханням виділити кошти на потреби військовослужбовцям, або придбати необхідне обладнання, яке забезпечить збереження життя учасників АТО.

«Проте придбання всього необхідного для військовослужбовців вимагає додержання тендерних процедур, що потребує значних затрат часу, в той час як кожна хвилина є важливою для збереження життя громадян. У зв’язку з цим постає нагальне питання про можливість внесення змін до чинного законодавства України щодо врегулювання процедур здійснення державних закупівель та з метою прискорення закупівель товарів і робіт для забезпечення Збройних Сил України всім необхідним для виконання військових завдань», - йдеться у зверненні.

Нагадаємо, 21 липня на позачерговій сесії Житомирської міськради депутати виділили 682,1 тис. грн. на потреби 95-ї окремої аеромобільної бригади та 195 тис. грн. на придбання тепловізорів і касок житомирським правоохоронцям, які несуть службу в зоні АТО.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі