Суспільство

У серпні в Житомирській області відкриється сезон полювання на пернатих

23 July 2014, 11:48

З 18:00 години 9 серпня у Житомирській області відкривається сезон полювання на пернату дичину, який триватиме до 26 жовтня 2014 року.

Про це повідомляє прес-служба Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Як пояснив завідувач сектору мисливського господарства управління Роман Логвінчук, полювання дозволяється на норця великого, качок, лиску, курочку водяну, пастушка, куликів, гусок, голубів, перепілку.

Цього року, враховуючи чисельність пернатої дичини та пропускну спроможність мисливських угідь, полювання буде проводитись тільки в суботу та неділю.

Наказом Міністерства екології та природних ресурсів України встановлені норми відстрілу пернатої дичини одним мисливцем за день полювання.  Наприклад, гусок один мисливець за день може добути 3, качок – 5, а перепілок – 15.

Однак, наголошує Логвінчук, норми добування дичини можуть бути зменшені безпосередньо мисливським господарством в залежності від чисельності дичини та пропускної спроможності мисливських угідь.

При проведенні полювання мисливець повинен мати при собі посвідчення мисливця, щорічну контрольну картку обліку добутої дичини і порушень правил полювання, дозвіл на добування пернатої дичини (відстрільну картку), відповідний дозвіл на право користування вогнепальною зброєю, паспорт на собак мисливських порід, інших ловчих звірів і птахів у разі їх використання під час полювання.

 

Зазначені документи мисливець зобов’язаний мати під час здійснення полювання, транспортування або перенесення продукції полювання і пред’являти їх на вимогу осіб, уповноважених здійснювати контроль у галузі мисливського господарства та полювання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі