Влада

Всі кримінальні справи, які були відкриті податковими органами на початку 2014 року, можуть закрити, - Зубко

24 July 2014, 10:17

 Щоб не дати зупинитися економіці та підтримати підприємців керівництво держави планує не лише призупинити податкові перевірки, але й позакривати деякі кримінальні справи.

Про це у Житомирі 23 липня повідомив перший заступник глави Адміністрації президента Геннадій Зубко.

«Стратегічне бачення президента це не тільки обмежити витрати, тому що ми вже провели через Верховну Раду один секвестр бюджету , зараз Кабміном готується другий секвестр, потрібно дати механізми для того, щоб запустити або не дати зупинитися економіці. І саме таке бачення президента про те, щоб призупинити перевірки – це не давати можливості додаткового втручання в діяльність підприємців або підприємств. Я вам скажу більше, є ще інше бачення – взагалі позакривати всі кримінальні справи, які стосуються розслідування податкових органів і були відкрити ще з початку 2014 року. Ми розуміємо, що багато кримінальних проваджень були відкриті саме для тиску на підприємства, для того, щоб збільшити надходження або мати якусь особисту вигоду з цього», - сказав Зубко.

Перший заступник глави АП вважає, що саме робота з підприємцями, з бізнесом – це і є основні інвестиції.

«Ми дуже велику увагу звертаємо зараз на зовнішні запозичення, на Міжнародний валютний фонд, на Світовий банк, але основний інвестор знаходиться вже тут. Він працює, він зараз утримує своїх людей, виплачує заробітну плату. Треба дати можливість зменшити тиск, припинити перевірки. Нам потрібно передивитися систему підходу до Податкового кодексу, зміни кількості податків і взагалі оподаткування в державі. І треба не тільки зробити державну фіскальну службу, поміняти назву, але й зробити так, щоб ця служба допомагала тим, хто дійсно платить податки і працює. Це стратегічне бачення. І виконавчий орган, який повинен це виконувати, а доручення президента надійде найближчим часом», - зазначив Геннадій Зубко.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів підготував законопроект щодо до внесення змін до Державного бюджету на 2014 рік, яким пропонує проводити перевірки підприємств контролюючими органами у серпні-грудні лише з дозволу Уряду або за заявкою самого підприємства.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі