Україна

Проти Коломойського і Авакова в Росії порушать ще одну кримінальну справу

24 July 2014, 11:35

Слідчий комітет Росії допускає порушення ще однієї кримінальної справи, фігурантами якої стане губернатор Дніпропетровської області і мільярдер Ігор Коломойський, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, а також керівник батальйону "Айдар" Сергій Мельничук.

Про це в інтерв'ю газеті "Комерсант" заявив начальник управління з розслідування злочинів, пов'язаних із застосуванням заборонених засобів і методів ведення війни СК Олександр Дриманов.

На його думку, добровольчі батальйони типу "Дніпро", які утримує Коломойський, є незаконними збройними формуваннями, які проводять каральну операцію і займаються мародерством.

"Тому, якщо наші попередні висновки підтвердяться, буде порушено кримінальну справу за відповідними ст. 208 або ст. 209 (бандитизм) КК РФ, в рамках якого ми дамо процесуальну оцінку як діям організаторів цих формувань, тих, хто їх фінансує, віддає їм злочинні накази, так і їх виконавців", - . Наприклад, Арсен Аваков як вища посадова особа МВС України повинен нести персональну відповідальність за злочини, вчинені його підлеглими, не тільки за нашим законодавством, але й у відповідності з п. 2 ст. 86 додаткового протоколу до Женевської конвенції від 12 серпня 1949 року", — упевнений Дриманов.

Він додав, що Мельничуку буде заочно пред'явлено звинувачення за підозрою в організації мінометного обстрілу, в результаті якого загинули журналісти ВГТРК Антон Волошин та Ігор Корнелюк.

Як відомо, 2 липня Басманний суд Москви заочно заарештував Коломойського. Проти нього в Росії порушено кримінальні справи за підозрою в організації вбивств і застосуванні заборонених засобів ведення війни.

Ще раніше, 21 червня, Слідчий комітет оголосив Коломойського і Авакова в міжнародний розшук.

Українська правда

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі