Влада

Голова Житомирської облради хоче, щоб чиновники на час держслужби припиняли своє членство в партіях

24 July 2014, 13:04

 Голова Житомирської обласної ради Віталій Француз хоче, щоб чиновники на період роботи в органах влади та самоврядування припиняли своє членство в партіях.

Про це Француз сказав 23 липня в сесійній залі облради, вітаючи новопризначеного губернатора Машковського.

Голова обласної ради побажав Сергію Машковському удачі, розуміння і висловив прохання, з яким свого часу звертався і до Сидора Кізіна, який був губернатором Житомирської області з 2 березня цього року.

«Якщо ми не завершимо це «хто стояв, хто не стояв (на Майдані)», хто до якої конфесії відноситься, хто до якої політичної партії і не буде на першому місці професіоналізм, хай буде молодість, хай буде, може, недостатність досвіду, але (буде) бажання працювати без якихось квот – нічого не буде. Повірте, що в адміністрації, в районах, в управліннях працюють люди також досвідчені. Ви розберетеся, і ми готові підставляти плече, але професіонали повинні працювати», - підкреслив голова облради.

Француз, який є депутатом обласної ради від ВО «Батьківщина», також висловив пропозицію внести зміни в закон про політичні партії.

«Я маю відношення до певної політичної сили, але, напевно, прийшла пора вносити зміни в закон про політичні партії і записати, що і державний службовець, і службовець органів місцевого самоврядування на період виконання своїх обов’язків повинен призупинити своє членство в партії», - сказав Віталій Француз, і цю пропозицію оплесками підтримали присутні у залі.

Голова обласної ради закликав не «зіштовхувати лобами» людей, не виводити їх на вулиці під різними прапорами, а займатися відродженням та відбудовою України.

Віталій Француз побажав Сидору Кізіну успіхів на новій посаді та підкреслив, що «така людина, як Сидір Васильович, вона не буде сидіти біля телевізора, пити чай, дивитися і аналізувати получається десь там чи не получається».

Як повідомляв Житомир.info, перший заступник глави Адміністрації президента Геннадій Зубко назвав аполітичність головним критерієм призначення на керівні посади в Україні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі