Місто

Із зони АТО житомирські міліціонери привезли діряву каску і розповіли про обстріли з «Граду»

25 July 2014, 12:04

 25 липня 200 житомирських правоохоронців повернулися додому зі Сходу. Впродовж місяця вони несли службу, охороняючи правопорядок у населених пунктах Луганщини.

Усіх секретів несення служби правоохоронці не розголошують, але зізнаються, декому з них довелося потрапити під обстріл і похвилюватися за власне життя.

«А як ви думаєте? Якщо на вас летить 20 ракет «Град», там такі осколки летіли, що людина б не вижила. Слава Богу, що ми встигли в окоп сховатися, молилися Богу і залишились живі», - розповідає старший дільничний інспектор Бердичівського міськвідділу міліції Леонід Мовчан.

Квітами та оплесками правоохоронців зустрічали рідні. Дружини міліціонерів зізнаються, що провели місяць у хвилюванні, але якщо доведеться, готові знову відпустити своїх чоловіків виконувати професійний обов’язок.

Начальник Коростенського міськвідділу міліції Віктор Калітка показав продірявлену каску, яку із зони АТО привезли йому колеги. Начальник УМВС України в Житомирській області Юрій Демяненко пояснює: такими касками, які не захищають від куль, раніше були забезпечені працівники міліції, що несуть службу на Сході, наразі їх замінили кевларовими.

Начальник обласної міліції подякував підлеглим за професійність і відправив на 5-денні вихідні. Вже у середу, 30 липня, правоохоронці повернуться до несення служби на Житомирщині.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі