Суспільство

За півроку в Житомирській області на 40% зросла кількість смертельних випадків на виробництві

25 July 2014, 16:30

За І півріччя поточного року кількість нещасних випадків зі смертельним наслідком, пов’язаних з виробництвом, збільшилась на 40% у порівнянні з аналогічним періодом 2013 року.

Про це повідомили в прес-службі територіального управління Держгірпромнагляду у Житомирській області.

«В області за перше півріччя поточного року кількість нещасних випадків, пов’язаних з виробництвом, порівняно з аналогічним періодом минулого року, збільшилася на 3 %, а кількість нещасних випадків зі смертельним наслідком, пов’язаних з виробництвом, за І півріччя поточного року зросла на 40 %», - поінформували в теруправлінні.

Кількості смертельних випадків зросла на підприємствах гірничорудної промисловості, будівництва та промисловість будівельних матеріалів, енергетики, целюлозно-паперової промисловості, лісового господарства, виробництва деревини та соціально-культурної сфери. Натомість зменшилася кількість смертельних нещасних випадків на підприємствах машинобудування та сільського господарства.

За даними Держгірпромнагляду, найбільш травмонебезпечними галузями економіки в Житомирській області в звітному періоді стали соціально-культурна сфера та торгівля, лісове господарство, гірничорудна промисловість, сільське господарство, пошта та зв’язок. Кількість травмованих працівників на цих підприємствах складає 54 % від всіх травмованих в області.

Аналіз причин нещасних випадків свідчить, що 75% таких випадків сталось через організаційні причини, з технічних причин – 18%, а з психофізіологічних – 7%.

Серед подій, під час яких стались нещасні випадки, складають падіння потерпілого - 37%, дія предметів та деталей, що рухаються, розлітаються, обертаються - 43%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі