Суспільство

Сім'ї переселенців почали від’їжджати з Житомира у рідний Слов’янськ

25 July 2014, 18:06

Сім’ї тимчасових переселенців повертаються в рідний Слов’янськ. У чоловіка, який погодився на розмову з журналістами, - дружина та три малолітні доньки: чотири, сім та одинадцять років. Прихисток для себе вони знайшли в житомирському християнському таборі церкви Різдва «Віра. Надія. Любов». Зі Слов’янська сюди прибули теж завдяки тамтешнім віруючим. На умови перебування в таборі не нарікають, навпаки – слів вдячності не вистачає, каже чоловік.

«Це дійсно благодать від Бога, і слава Богу, і спасибі людям, дай Бог їм здоров’я – і за харчування, і за дах над головою, і за все, все, все», - дякує чоловік.

Місяць пробувши в Житомирі, він вирішив – пора додому, відбудовувати рідне місто. Дітям – в садочок та школу. Каже: вдома навіть стіни лікують, тим паче, що більшість родичів там, і рідна домівка вціліла.

Зранку 25 липня сім'ї зібралися біля воріт табору, всі готові до від’їзду. З нетерпінням чекають, коли вже побачать рідне місто, зайдуть у власну оселю. Провести жителів Слов’янська в дорогу приїхали перший заступник міського голови Сергій Сухомлин та голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Машковський. Представники влади приїхали не лише з побажаннями, але й надали матеріальну допомогу, яка на перших порах після повернення в Слов’янськ зайвою не буде.

Сергій Машковський запевняє: він добре розуміє, що через війну на Сході потреба прийняти тимчасових переселенців буде стояти гостро і надалі. Зі свого боку губернатор запевнив, що проблем з дахом над головою у приїжджих зі сходу в Житомирській області точно не буде.

Житомир.info за матеріалами у Facebook

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі