Політика

Геннадій Зубко: У всьому треба бути послідовним, наступний крок – перевибори Верховної Ради

25 July 2014, 18:37

 Президент України послідовний у своїх кроках:  Україна підписала Угода про Асоціацію з Євросоюзом. Як і обіцяв, Президент України запропонував мирний план врегулювання ситуації на Сході країни, який нажаль, не був підтриманий РФ. Наступним кроком буде переобрання депутатів Верховної Ради України.

Про це сказав у Луцьку перший заступник Глави адміністрації Президента України Геннадій Зубко, оцінюючи засідання Верховної Ради, що відбулось у четвер 24 липня.

«Є люди, які хочуть провести зміни в країні, а є ті, хто хоче скористатися складною ситуацією в державі. Потрібно бути послідовними завжди.  Президент Порошенко рухається послідовно у своїх планах. Це стосується підписання Угоди з ЄС, мирного плану, який запропонував Президент. Нажаль, цей план не був підтриманий Російською Федерацією... Це стосується перевиборів і люстрації влади. Верховна Рада, яка сьогодні не представляє український народ, повинна бути переобрана», - сказав Геннадій Зубко.

На його думку, необхідність перевиборів парламенту – це виконання вимог Євромайдану повного перезавантаження влади. 

«Це історичне рішення. Адже вперше розпуск Верховної Ради відбувається на вимогу громадськості і суспільства, ініціювавши розпуск парламентської коаліції, народні депутати виконали вимогу Євромайдану, щодо повного перезавантаження влади», - сказав Г.Зубко.

За словами першого заступника Глави АП, зараз є загроза зовні  й намагання створити хаос в Україні. Потрібно зрозуміти, що є більшим викликом: зовнішня загроза агресії Росії, чи коли у нас в парламенті знаходяться комуністи – люди, які фінансують найманців, що вбивають наших військових. Тому, розпуск фракції комуністів – це відновлення історичної справедливості.

«Вигнати сепаратистів з парламенту та переобрати Верховну Раду – зараз це першочергове наше завдання. Тут потрібне розуміння і народних депутатів, і підтримка суспільства», - наголосив Геннадій Зубко.

Прес-служба Геннадія Зубка

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі