Україна

На думку розвідки, в оточенні Путіна з'явилася тріщина, - німецькі ЗМІ

27 July 2014, 13:47

 Економічні інтереси російських олігархів, стурбованих санкціями ЄС, незабаром можуть взяти гору над політичними, і бізнес-еліта спробує зупинити президента РФ Володимира Путіна.

Про це повідомляє Німецька хвиля з посиланням на Spiegel Online.

Згідно з інформацією, Федеральна розвідувальна служба (BND) бачить ознаки того, що у вищому керівництві Росії ведеться боротьба між прихильниками жорсткого політичного курсу і бізнес-елітою за вплив на главу держави.

"Владний блок російського президента Володимира Путіна під час початку кризи в Україні здавався західним спецслужбам монолітним", - пише видання.

Проте зараз, на думку розвідки, в оточенні Путіна з'явилася тріщина, - заявив глава BND Герхард Шиндлер на засіданні зовнішньополітичного комітету бундестагу.

За даними ЗМІ, про це ж Шиндлер говорив у відомстві федерального канцлера на щотижневій доповіді спецслужб про ситуацію в світі.

З точки зору BND, цілком імовірно, що економічні інтереси російських олігархів, стурбованих санкціями ЄС, незабаром можуть взяти гору над політичними, і бізнес-еліта спробує зупинити президента, повідомляє видання.

УП

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі