Культура

Житомиряни на фестивалі «Бандерштат» збиратимуть гроші для поранених військовослужбовців

30 July 2014, 09:40

Житомиряни на фестивалі «Бандерштат», який відбудеться 1-3 серпня, збиратимуть гроші для поранених військовослужбовців, а також повезуть на Волинь інфостенд «Житомир - місто Ольжича» та виставку «Українські патріоти».

За 8 років існування «Бандерштату» Житомирщина буде вперше представлена офіційно. Делегація у складі 10 осіб, серед яких громадські активісти та журналісти, вирушить на фестиваль у місто Луцьк. Очолить житомирську делегацію громадський активіст Костянтин Суський.

За словами представника оргкомітету Майї Москвич, попри події на Сході і те, що частина організаторів зараз теж знаходиться в зоні АТО, фестиваль вирішили не відміняти, адже це чергова можливість показати, що українці єднаються й підтримують одне одного.

«Росія хоче, щоб вся Україна була в тій війні, щоб всі процеси, зміни зупинилися. Але ми, навпаки, повинні продовжувати жити, творити і не здаватися. Деякі наші хлопці з оргкомітету теж воюють, там зараз наші друзі, кохані й рідні, але вони кажуть, що якби були не на Сході, то точно були б на «Бандерштаті», - говорить Москвич.

На території проведення фестивалю буде відведене місце для наметового містечка. Кожен охочий зі своїм туристичним спорядженням матиме змогу розміститися у зазначеному місці табору.

З програмою фестивалю «Бандерштат» можна ознайомитися на офіційному сайті http://bandershtat.org.ua/

Квиток на три дні коштуватиме 140-150 гривень або по 100 гривень на кожен окремий день. Вже цього тижня Житомир.info на своїх сторінках у соцмережах розіграє кілька квитків на «Бандерштат».

Перший фестиваль «Бандерштат» відбувся у 2007 році протягом 15-16 вересня на території іподрому Центрального парку культури та відпочинку імені Лесі Українки. Фестиваль мав патріотичне забарвлення, адже був приурочений до 65-ої річниці утворення Української Повстанської Армії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі