Суспільство

У Новограді-Волинському відкрили металевий «Ріг достатку» вартістю 30 тис. грн.

28 July 2014, 14:27

На центральній площі міста Новоград-Волинський Житомирської області 25 липня відкрито металеву скульптуру „Ріг достатку“.

Про це повідомляє сайт міста Новоград-Волинський.

Церемонію відкриття приурочили до Міжнародного свята літератури і мистецтв «Лесині джерела».

Ініціатором виготовлення скульптури став директор ПАТ «Новоград-Волинський хлібозавод» Сергій Портянко. 
«Не один день, не один рік я думав, який саме подарунок буде достойним нашої громади. Оскільки хліб - усьому голова, то вирішили зробити візитівкою нашого міста саме хлібобулочний виріб – ріг достатку. Це не просто хлібина, це поєднання кращих традицій українського народу з новітніми технологіями, художнього естетичного оформлення із спеціально розробленою рецептурою, неперевершеного смаку із найтеплішими почуттями людських сердець. Ріг достатку дарують молодим на весілля, презентують високоповажним гостям нашого міста, делегації від Новограда-Волинського везуть із собою у різні куточки світу», - висловився Портянко. 
Виконавцем робіт став Юрій Захарчук - працівник приватного підприємця  В.О. Бараннікова. До встановлення і монтажу доклали зусиль приватні підприємці   В. А. Герус і А. П. Дідус. 

Вага пам’ятника перевищує 200 кг, висота – 120 см, а ширина – 90 см. Приблизна вартість – 30 тисяч гривень.

Як повідомляв Житомир.info, у травні 2014 року в райцентрі Олевськ  Житомирської області на березі річки Уборть було заново встановлено зруйновану випускником школи скульптуру Оленя.

Фото офіційного сайту Новограда-Волинського

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі