Суспільство

У райцентрі Житомирської області громада збирає та відправляє адресні посилки своїм землякам – учасникам АТО

28 July 2014, 17:05

Громада Романівського району відправляє передачі своїм землякам в зону АТО. Волонтери збирають кошти, а всі охочі зносять продукти харчування, речі першої необхідності в пункт збору. Роботу організовують профспілки, спілка солдатських матерів Романівщини та комісія з розгляду питань, пов’язаних з наданням благодійної допомоги військовозобов’язаним, які призвані з Романівського району на військову службу під час мобілізації.

«Ми відправляємо кожному нашому бійцю адресну допомогу. Ми маємо телефони всіх хлопців з нашого району, які зараз у зоні АТО. Спілкуємося з ними, вони кажуть, що їм необхідно, і ми пакуємо посилки для кожного особисто», - розповідає Надія Романенко, голова ревізійної комісії спілки солдатських матерів.

Активісти вже відправили машини з передачами для романівських бійців з 95-ї окремої аеромобільної бригади, 26-ї бердичівської артилерійської бригади. Зараз збирають передачу для учасників АТО з 30-ї окремої механізованої бригади міста Новоград-Волинський.

«29 липня плануємо відправити 5-тонну машину. Дуже багато речей нам знесли люди. Несуть все: їжу, одяг, білизну, цигарки. Хто, що може. Люди в селах йдуть по дворах і збирають допомогу. Наприклад сьогодні приїхала машина з села Камінь, де селяни зібрали своїми силами, що могли, повний причеп автівки. Великі передачі привезли з сіл Велика Козара та Прутівка. В Булдичеві люди їздили підводою і збирали посилку для наших бійців. ТОВ Романів ЛТД привезли понад 400 пляшок води по 1,5 літра. Наш нардеп передав нам камуфляжний одяг, каремати та ліки. Кравчиня Пархомчук Валентина на весь одяг понашивала емблеми з українською символікою та передала 10 прапорів. Одяг також освятив отець Іван, настоятель церкви Покрови Пресвятої Богородиці Київського патріархату », - зазначила Надія Романенко.

Крім того, в магазинах Романова повсюдно розставили скриньки для збору коштів військовим. Так за останній тиждень вдалося зібрати понад 7 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі