Політика

Мешканцям Слов’янська не вистачає інформації та спілкування, - волонтери, які возять допомогу житомирській бригаді

28 July 2014, 17:50

Десантники 95-ї аеромобільної бригади продовжують звільняти Схід України від найманців, а житомиряни незмінно відправляють військовим допомогу. Її, за підтримки першого заступника міського голови Сергія Сухомлина, збирають координатори у громадській приймальні першого заступника глави Адміністрації президента України Геннадія Зубка за адресою: м. Житомир, вул. Бородія, 32/98.

Цього тижня на Схід відвезли дві 20-тонні вантажівки: одна машина була завантажена водою, інша – продуктами, спорядженням та особистими передачами для військових.

«Наші бійці все далі відтісняють терористів від Слов’янська. Тепер в місті відчувається мир. Людей потроху покидає страх. На озерах навіть можна побачити відпочивальників: дорослі разом з дітьми купаються та засмагають. Тепер вже можна, але мирних мешканців ще продовжують охороняти наші військові», - після повернення до Житомира ділиться враженнями від цього тижневої поїздки у Слов’янськ Григорій Плевако. Військові його давно вважають за свого і щотижня найбільше чекають вже не доставлених продуктів чи речей, а звістки з дому, від рідних, слів підтримки від земляків.

Сьогодні на Сході України йде неоголошена війна. В мирних областях люди цього не відчувають і не можуть відчути сповна, але нам потрібно перейнятися бідою, яка прийшла в домівки наших співгромадян. Найлегше, аби заспокоїти свою совість, передати на Схід продукти, але для перемоги над озброєним до зубів ворогом цього замало. Потрібне загальнонаціональне єднання, щоб кожен відчув себе громадянином України, патріотом. Щоб кожен для себе вирішив: «я повинен працювати не лише на своїй основній роботі, а й знайти для себе заняття, яке допоможе підтримати військових, наблизити перемогу, відбудувати зруйновані окупантами міста, щоб люди повернулись до своїх домівок».

Григорій Плевако каже, що за тиждень Слов’янськ пожвавішав: вулицями ходять перехожі, їздять авто. Проте, людям не вистачає інформації, комунікації. Потрібне спілкування та роз’яснення ситуації: що відбувається в країні, які події проходять в світі, яку підтримку має Схід України від керівництва держави, від світової спільноти. Сходу України потрібен мир, відбудова і правдива інформація.

А поки військові крок за кроком звільняють населені пункти від терористів. На передовій завжди воюють аеромобільні бригади – десантники не бувають в тилу. Житомирська 95-а аеромобільна бригада несла службу під час миротворчих операції в Югославії, Іраку, Сьєрра-Леоне, Косово. Зараз герої захищають Україну від російських найманців і диверсантів в антитерористичній операції на Донбасі.

 Житомир не може і не повинен стояти осторонь. Те, що місто і область живе мирним життям – це подвиг і заслуга великою мірою 95-ї аеромобільної бригади. Наш громадянський обов’язок - допомогти і підтримати героїв-десантників. Наприкінці тижня до Донеччини вчергове відправиться 20-ти тонна вантажівка, яку з травня надає для перевезення вантажів на схід кампанія «Фаворит» та Борислав Розенблат. Необхідні продукти та спорядження в основному закуповують житомирські підприємці та виробничники, але до збору допомоги може і повинен долучитися кожен.

Контакти:

м. Житомир, вул. Бородія, 32/98

телефон: (0412) 465-754

Житомир.info за матеріалами у Facebook

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі