Політика

Віктор Развадовський: Для переможного завершення війни, ми найперше маємо перейматися проблемами учасників АТО

29 July 2014, 12:52

Навіть за умови все тугішого затягування пасків абсолютною більшістю наших співвітчизників, зміни влади, появи у найвищих чиновницьких кріслах тих, хто обіцяв боротися з корупцією та не зловживати службовим становищем в особистих інтересах, оптимізм у пересічних українців щодо позитивних змін, на жаль, дедалі меншає.

Так, у слід за незадовільним забезпеченням українських військових захисною амуніцією (бронежилетами та шоломами), тепловізорами, коліматорними прицілами, питною водою, продуктами харчування тощо внаслідок сумнозвісних тендерів, виявилося, що з цієї ж причини під загрозою неотримання належної медичної допомоги опинилися поранені окупантами та терористами наші силовики, які ціною власного здоров'я і життя відстоюють мир, законний правопорядок, суверенітет та територіальну цілісність України на Сході країни.

Не вдалося відчутно поліпшити ситуацію і прийняттям парламентом травневої Постанови «Про забезпечення належним медичним обслуговуванням учасників бойових дій, які зазнали поранень під час проведення антитерористичної операції (АТО) на Сході України 2014». Більше того, Міністр охорони здоров'я Олег Мусій в одному із інтерв'ю змушений був визнати: «Є, звичайно, проблеми із забезпеченням медикаментами - і в Києві, і в Львові, і всюди... Тому всі - і в зоні АТО, і ви, і я - купуємо медикаменти за власні кошти».

Оскільки потреба в підтримці вітчизняних бійців залишається гострою і надалі, у польових військових госпіталях бракує медичних препаратів, невідкладне застосування яких спроможне врятувати життя пораненим, учасник бойових дій в Афганістані Віктор Развадовський поточного тижня придбав для учасників АТО на 40 тис. гривень амізону, амоксилу, дексалгіну, диклофенак-гелю, дротаверину, супрастину, хлоргексидину, цефтріаксону та катетерів.

Крім цього районним фондам свого виборчого округу на придбання продуктів харчування і товарів особистої гігієни для бійців, які героїчно захищають Батьківщину, народним обранцем передано ще 40 тис. гривень. Посильну фінансову допомогу виділено Житомирському гарнізонному будинку офіцерів для купівлі і передачі на фронт приборів нічного бачення.

А ще наш земляк звернувся із клопотанням до Міністра оборони Валерія Гелетея щодо сприяння у поверненні пораненого під час антитерористичної операції Максима Палія з с.Левків Житомирського району для проходження лікування і реабілітації за місцем постійного проживання та забезпечення учасників АТО захисними шоломами, які зберігаються у військовій частині смт Вакуленчук Чуднівського району. До речі, у відповідь на своє попереднє депутатське звернення, Віктор Развадовський отримав запевнення керівництва Міністерства оборони України, що з метою відновлення фізичних та моральних сил військовослужбовців, які тривалий час виконують бойові завдання в зоні АТО, запроваджено механізм їх часткової ротації (заміни).

«Для якнайшвидшого переможного завершення війни, ми найперше маємо перейматися проблемами учасників АТО. Сподіваюся, мої виборці поділяють таку ж точку зору. Попри те, що через реагування на цей виклик менше уваги приділяю питанням соціально-економічного розвитку свого виборчого округу. Переконаний у правильності такого підходу, адже доля майбутнього України, а отже і моєї рідної Житомирщини, наразі визначальною мірою вирішується в українському Донбасі», - вважає перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Віктор Развадовський.

Прес-служба народного депутата України Віктора Развадовського

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі