Україна

СБУ затримала самопроголошеного "народного мера" Миколаєва

29 July 2014, 17:05

В понеділок 28 липня СБУ затримала самопроголошеного "мера Миколаєва" Дмитра Ніконова, якого підозрюють у закликах до насильницької зміни та повалення конституційного ладу, посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та порушенні громадського порядку.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Встановлено, що Дмитро Ніконов — безробітний мешканець обласного центру, разом із спільниками наприкінці лютого цього року організував публічні заходи, спрямованих на порушення територіальної цілісності нашої держави та дестабілізацію ситуації в регіоні. На початку березня Ніконов провів у Миколаєві біля Меморіалу слави Героям-Ольшанцям незаконні вибори Миколаївського міського голови, під час яких проголосив себе так званим "народним мером". Крім цього, він організував на тому ж місці бутафорський "референдум" щодо створення т. зв. "федерального округу" на півдні України та його виходу зі складу держави", — нагадало відомство.

СБУ додала, що Ніконов неодноразово влаштовував пікети біля військових частин, підбурюючи військовослужбовців відмовлятися від виконання службових обов’язків та підтримувати терористів. Також він особисто поширював серед місцевого населення друковані матеріали антиукраїнського змісту.

Наразі проти Ніконова порушено кримінальну справу, він взятий під варту.

Раніше він був депутатом Миколаївської міськради від ПСПУ Наталії Вітренко.

Українська правда

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі