Місто

Міноборони визнало 150 військових 95-ї аеромобільної бригади «неблагонадійними»

29 July 2014, 17:59

Неспроможні виконувати завдання в ході проведення антитерористичної операції за своїми морально-діловими та професійними якостями – з таким формулюванням командування Сухопутних військ перевело в інші частини 152 військових, які несли службу у 95-й бригаді.

Військові, котрі по кілька місяців пробули на передовій, обурені: без комісії і жодних пояснень їх поставили перед фактом: офіцери, солдати та сержанти, які потрапили у список, більше не зможуть нести службу в зоні АТО.

Рідні військових кажуть: таким формулюванням військове керівництво ображає підлеглих, тож вимагають пояснень, за яку провину півтори сотні військових потрапили у такий список.

Громадські активісти, які зібралися біля військової частини, написали звернення до Президента з проханням розібратися у ситуації. Також люди стурбовані: чи знайде військове керівництво гідну заміну військовослужбовцям, яких переводить в інші частини.

Люди, що зібралися під частиною, нервують, дружині одного з військових стає зле, тож для неї викликають «швидку». Цим часом керівництво пропонує військовослужбовця пройти письмовий тест на визначення морально-ділових якостей. За яким принципом військових вносили до списку, тут пояснити не можуть

У 95-й бригаді кажуть: військових, які значаться у списку, від сьогодні будуть переводити

до інших військових частин по всій Україні, їм на заміну в зону АТО відправлять мобілізованих. За подробицями і поясненнями радять звертатися до командування Сухопутних військ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі