Суспільство

Житомирські військові, яким потрібні протези, включені до державної програми

30 July 2014, 12:24

На даний момент протезування кінцівок потребують 14 українських військових. Про це повідомив директор військово-медичного департаменту Міністерства оборони України полковник медичної служби Віталій Андронатій під час брифінгу в головному військово-медичному госпіталі.

«Першому військовослужбовцю, батьку трьох дітей, вже зроблено протез ноги, який виготовлений на Львівському протезному заводі, за державні кошти. Це відбулося завдяки тому, що Верховна Рада України прийняла зміни до закону «Про реабілітацію інвалідів в Україні», який дозволяє військовослужбовцям отримувати всі пільги. Це стосується протезування та забезпечення усіма засобами пересування за рахунок держави»,— зазначив директор Військово-медичного департаменту Міністерства оборони України.

За словами Віталія Андронатія, Україна має потенціал в галузі протезування.

«Наші фахівці пройшли навчання в іноземних фірмах, які готують протези. Слід розуміти, що не достатньо тільки протеза, адже спочатку робиться примірочний, через місяць-постійний, через рік він замінюється на більш функціональний — і це все робиться у нас в державі безкоштовно. Тобто кожен, хто потребує протезування, включений у державну програму, і держава про нього турбується», — наголосив полковник медичної служби Віталій Андронатій.

Нагадаємо, станом на 30 липня відома інформація про п’ятьох житомирських військових, які потребують протезування кінцівок.

Житомир.info збирає дані про поранених бійців житомирських бригад, які потребують коштів на лікування, протезування, реабілітацію. Список поранених та банківські реквізити карток, на які можна надсилати допомогу, тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі