Місто

Кавуни на житомирських ринках безпечні, а з динями треба бути обережними, - завлабораторії

30 July 2014, 15:16

Сезон кавунів та динь у Житомирі розпочався ще на початку липня. Баштанні до нас привозять з Херсона, Миколаєва, Одеси. Кавуни, які постачаються для реалізації на житомирських ринках, від початку сезону і до нині відповідають вимогам щодо вмісту нітратів, однак у перших динях нітрати зашкалювали.

Про це Житомир.info повідомила завідуюча лабораторії гуртового овочевого торговельного майданчика «Східний» Тетяна Матвійчук.

«Перші поставки дині були зі значним перевищенням вмісту нітратів: показник складав 315,6 мг/кг при нормі 90 мг/кг. У подальших поставках на кілограм плоду виявляли 140, 120 міліграм нітратів. Всього упродовж липня за цим показником було вибракувано 850 кг дині. Однак зараз майже всі плоди відповідають вимогам – нітрати у них, як правило, в нормі. Дині, які не пройшли екзамену на нітрати, надрізаються і посипаються хлорним вапном. Після цього, зрозуміло, ні в кого не виникне спокуси їх реалізовувати», - поінформувала Тетяна Матвійчук.

Обирати диню до свого столу завлабораторії радить дуже ретельно і обов’язково поцікавитися у продавця, чи є в нього експертний висновок, який підтвердить якість плодів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі