Влада

За тиждень роботи новий губернатор Житомирської області підписав шість розпоряджень

30 July 2014, 17:40

 На сайті облдержадміністрації опубліковані шість розпоряджень, які за тиждень роботи підписав новопризначений губернатор Житомирської області Сергій Машковський.

Перше розпорядження, яке 24 липня підписав Машковський, має №199 і назву «Про часткову мобілізацію в області». Крім нього є також розпорядження: про графік особистого прийому громадян; проведення обласної, районних і міських конференцій працівників освіти (призначена на 22 серпня); затвердження нового складу робочої групи з питань встановлення пенсій за особливі заслуги перед Україною при облдержадміністрації; внесення змін до розпорядження голови облдержадміністрації від 26.05.2014 № 134 (зі складу колегії облдержадміністрації вивели Кізіна і ввели Машковського) та про цільове та ефективне використання земель.

«В області за станом на 01.01.2014 по всіх категоріях господарств у використанні знаходиться 1284,8 тис. га сільськогосподарських угідь, у тому числі 1044,3 тис. га ріллі. З них: 115 тис. га – не витребуваних (нерозподілених) земельних часток (паїв). Серед них використовується без правовстановлюючих документів 15,4 тис. га земель», - зазначається у розпорядженні про використання земель.

З метою цільового ефективного використання земель губернатор доручив головам райдержадміністрацій взяти під особисту відповідальність питання щодо дотримання норм земельного законодавства та інформувати обласну державну адміністрацію: у десятиденний термін – про надання земельних ділянок за I півріччя 2014 року органами виконавчої влади із земель державної власності; у чотирнадцятиденний термін – про використання суб’єктами підприємницької діяльності не витребуваних (нерозподілених) земельних ділянок, земельних часток (паїв), вказавши використання обумовлених земель без належної державної реєстрації та виплату орендної плати.

Також керівники районів мають забезпечити контроль за виплатою орендної плати власникам земельних ділянок, земельних часток (паїв), а головне управління Держземагентства у Житомирській області повинно інформувати облдержадміністрацію про виділення земель державної власності сільськогосподарського призначення для видобування корисних копалин.

Нагадаємо, Сергій Машковський був призначений губернатором Житомирської області 22 липня, наступного дня відбулося його офіційне представлення громаді області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі