Влада

Машковський збирається звертатися до Генштабу з приводу житомирських десантників, яких відправляють в інші частини

30 July 2014, 18:14

Історія з переведенням 152 житомирських десантників у новосформовані військові частини Збройних Сил України набула неабиякого розголосу. У зв’язку з цим Житомирський губернатор Сергій Машковський збирається звернутися до Генштабу з проханням пояснити своє рішення.

Про це 30 липня під час брифінгу з питань чергової хвилі мобілізації розповів сам Сергій Машковський після того, як в.о. командира 95-ї окремої аеромобільної бригади Володимир Швецов пояснив, що йому невідомі причини такого рішення, прийнятого командуванням.

«Рішення про переведення до інших частин військовослужбовців, які дійсно за своїми морально-діловими якостями не можуть не те, щоб служити в нашій частині, а просто не можуть приймати на даний момент участь у антитерористичній операції, було прийнято командуванням. Я не перебуваю в районі проведення АТО і штатний командир не звітує переді мною про свої рішення», - розповів Володимир Швецов.

Губернатор Сергій Машковський запевнив, що уже найближчим часом звернеться до Генерального штабу з проханням роз’яснити ситуацію. Він також висловив власну позицію по даній події.

«Звичайно, командирам видніше, але на мою думку, потрібно підходити індивідуально до кожного військового. Варто спершу поставити питання для цих 152 військових – хто з них хоче надалі брати участь в АТО. Там є різні люди – є ті, які, можливо, дійсно порушували дисципліну в тій чи іншій мірі, не виконували накази, є й ті, у яких є сімейні проблеми, які потребують психологічної чи фізичної реабілітації, не всі з них бажають продовжувати службу в зоні АТО. Однак якщо людина має бажання і надалі виконувати свої обов’язки перед державою, тоді потрібно розбиратись по кожному окремо, розглядати на комісії Генштабу, можливо, з залученням громадськості та місцевого самоврядування», - запропонував Машковський.

Нагадаємо, Міністерство оборони України визнало 152 військовослужбовці 95-ї житомирської окремої аеромобільної бригади «неблагонадійними» і прийняло рішення про переведення цих десантників у інші нещодавно сформовані частини. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі