Влада

У Житомирській області почалася третя черга часткової мобілізації

30 July 2014, 19:10

 Третя хвиля часткової мобілізації триватиме 45 діб і стосуватиметься військовозобов’язаних громадян України, які на підставі медичного висновку придатні до служби.

Про це на брифінгу 30 липня повідомив голова Житомирської ОДА Сергій Машковський. За його словами перевага надаватиметься військовослужбовцям із досвідом несення служби у миротворчих операціях.

Не підпадають під мобілізацію: тимчасово непридатні до служби військовослужбовці на термін до 6 місяців; чоловіки, на утриманні яких перебувають п’ять і більше дітей віком до 16 років; жінки, на утриманні яких перебувають діти віком до 16 років; зайняті постійним доглядом за особами, що його потребують в разі відсутності інших осіб, які можуть здійснювати такий догляд; народні депутати України.

Військовозобов’язані, призвані під час мобілізації, набувають статусу військовослужбовців і отримують пільги. Для військовослужбовців, які беруть участь у проведенні АТО, додатково передбачено виплату премії у розмірі 100% місячного грошового забезпечення.

Як повідомив обласний військовий комісар Микола Залесський, оповіщення тих, хто підпадає під мобілізацію, розпочалося 28 липня. Протягом двох днів призвані громадяни проходитимуть медичну комісію, а з 31 липня по 3 серпня відбуватиметься поставка мобілізаційних ресурсів до військових частин, що дислокуються на території області. Військовозобов’язані проходитимуть необхідне бойове злагодження, після чого будуть готові до виконання завдань, покладених на них. Ротація військових відбуватиметься лише після повної підготовки підрозділів, а далі — шляхом заміни підрозділу на підрозділ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі