Суспільство

Діти учасників АТО з Житомирської області можуть безкоштовно відпочити за кордоном

31 July 2014, 15:06

Діти житомирських військовослужбовців, які нині перебувають в зоні АТО, мають можливість безкоштовно оздоровитися у літніх таборах та санаторіях України та, навіть, за кордоном.

Про це розповіла голова Житомирської районної ради Тетяна Парфентієва.

«Громадська організація «Допомога дітям героїв» нині займається організацією відпочинку та оздоровлення дітей, батьки яких беруть участь у антитерористичній операції. Ми об’єднали наші зусилля і тепер на базі Житомирської райради формуємо списки таких родин, які готові відправити на відпочинок своїх дітей», - розповіла Тетяна Парфентієва.

За її словами, волонтери з різних куточків України обдзвонюють санаторії, пансіонати, літні табори, бази відпочинку та формують базу даних тих закладів, які готові безкоштовно приймати дітей на відпочинок. В цей час в Житомирі збирають інформацію про родини військових, які б хотіли оздоровити свою дитину.

«Спочатку ми мали на меті організувати відпочинок дітей, батьки яких отримали поранення або загинули на Сході. Однак згодом побачили, що можливостей у нас значно більше – дуже багато закладів по всій Україні готові приймати діток. Шкода, що жоден з житомирських таборів чи санаторіїв не захотів долучитися до цієї справи. Проте у нас є достатньо можливостей оздоровити дітей з Житомирської області у санаторіях і таборах Херсонщини, Київщини, Буковини, а також Польщі, Литви. Насправді, база даних таких закладів щоденно збільшується і відповідно розширюється територіально», - розповіла голова Житомирської райради.

За словами Тетяни Парфентієвої, на днях 11 дітей житомирських військових відправляться до польського містечка Оструда, зараз формується група дітей, які зможуть відпочити у Литві. Проте багато родин у такий складний час хочуть триматися разом, тому відмовляються від путівок.

«У декого діти маленькі, щоб подорожувати самостійно, тому намагаємося шукати можливості для сімейного відпочинку. Так, зараз готуються папери на відправку однієї дружини військовослужбовця з маленькими дітьми на відпочинок до Франції», - розказала Тетяна Парфентієва.

Родинам учасників АТО з Житомирської області, які мають потребу та бажання оздоровити своїх дітей, Тетяна Парфентієва радить звертатися безпосередньо до Житомирської райради за адресою вул. Лесі Українки, 1 або по телефону 42-47-00, де кілька волонтерів займаються формуванням бази даних та пошуком закладів, які готові надати безкоштовні путівки.

«Ми складаємо список і по мірі надходження пропозицій обдзвонюємо ці родини. Наразі готові запропонувати відпочинок у профілакторії під Києвом, у Чернівцях, на морському узбережжі, а також у Польщі та Литві», - розповіла Тетяна Парфентієва.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі