Місто

31-річного командира розвідроти Сергія Шулікова поховали на військовому кладовищі у Житомирі

1 August 2014, 12:59

Із загиблим капітаном 95-ї бригади Сергієм Шуліковим прощалися 1 серпня у Житомирі. 31-річний командир розвідувальної роти загинув 28 липня на Донеччині від снайперської кулі.

«Це був не вибух гранати чи гранатомета. Це був постріл снайпера. Сергій був командиром розвідувальної роти, це справжній командир, він не ховався за спинами своїх підлеглих, завжди був попереду, даремно не ризикував життям підлеглих, був чуйним, доброзичливим, справжнім воїном. Особливо після тяжких боїв у Семенівці, коли розвідрота брала участь, і потім взяли Слов'янськ, у нас було декілька днів перерви, відпочинку. І там сталася така можливість, нагода поговорити по skype, і коли в нього був вільний час, він завжди набирав дружину і спілкувався з дружиною, я спостерігав за цим, я бачив, що він - чоловік, який дійсно переживає за свою сім'ю, за своїх дітей, незважаючи на те, що там стріляють, війна йде, він серцем був вдома», - розповідає товариш загиблого Василь Поворознюк.

Сергій Шуліков родом з Миколаївської області, там живуть його батьки. У нього залишились 12-річна донька, 2-річний син і вагітна дружина.

«Ми зараз можемо спокійно жити, ми можемо радуватись життю, а вони не можуть, оце є дійсно велика печаль. Особливо у таких випадках, як зараз, що є дві дитини і дружина очікує третю - це крик душі. Я гарантую, обіцяю, що ці подвиги не будуть забуті, ці люди не будуть забуті, їм буде надано постійне забезпечення і гарантії життя, які заслуговують справжні герої», - виступив голова Житомирської ОДА Сергій Машковський.

Секретар Житомирської міської ради Любов Цимбалюк подякувала батькам Сергія Шулікова за те, що виростили справжнього захисника:

«До цієї пори я себе вважала віруючою людиною і ніколи не бажала нікому зла. Але хочу сказати, що сподіваюся в ці часи вперше у своєму житті, що ті люди, які стоять навпроти і стріляють у наших дітей, в наших чоловіків - вони будуть покарані, будуть покарані Богом, людьми і навіть своїми дітьми. Нехай буде світла пам'ять загиблому. Нехай буде пухом земля», - сказала Цимбалюк.

Поховали загиблого офіцера на Смолянському військовому кладовищі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі