Суспільство

З початку року в Житомирській області лише три породіллі відмовилися від немовлят

1 August 2014, 14:22

У пологових будинках Житомирської області за 6 місяців 2014 року зареєстровано усього 3 відмови від новонароджених дітей - у минулі роки їх було 20-22 за цей період.

Про це розповіла акушер-гінеколог, завідувачка відділенням гінекології ЦМЛ №1 м. Житомира Валентина Донець під час «круглого столу» на тему захисту права дитини на грудне вигодовування, - інформує прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

Захід відбувся в Житомирському обласному перинатальному центрі у рамках Всесвітнього тижня підтримки грудного вигодовування, який проводиться щорічно з 1 по 7 серпня у 120-ти країнах світу.

«У пологових будинках Житомирської області за 6 місяців 2014 року народилося 7629 дітей, з них 79 двієнь і 3 трійні. Виключно на грудному вигодовуванні до 3 місяців свого життя перебувають 60% новонароджених дітей області, що вище середньоукраїнського показника», - повідомила Валентина Донець.

З її слів, перше прикладання до грудей має відбуватися протягом перших півгодини життя дитини. Успішне грудне вигодовування залежить від того, як налаштована сім’я, чи створені умови для матері, як допомагатиме батько дитини. У закладах, де надається пологова допомога, заборонена реклама замінників грудного вигодовування.

Як розповів головний лікар Житомирського обласного перинатального центру Юрій Вайсберг, у закладі пропагуються всі технології, які покращують стан майбутніх мам і новонароджених дітей. Партнерські пологи в області складають майже 80%.

Участь у «круглому столі» також взяла директор департаменту сім’ї, молоді та спорту Житомирської облдержадміністрації Світлана Гресь.

Учасників круглого столу ознайомили з умовами перебування новонароджених в обласному перинатальному центрі та дали змогу поспілкуватися з жінками-матерями.

В рамках Всесвітнього тижня підтримки грудного вигодовування в Житомирі та області планується проведення консультацій для молодих батьків, тематичні зустрічі в центрах планування сім’ї, материнські фести на тему «На світі кращого немає, як тая мати молодая з своїм дитяточком малим…».

Як повідомляв Житомир.info, з початку року у Житомирському обласному перинатальному центрі народилося три трійні.

Під час "круглого столу"

Юрій Вайсберг, Світлана Гресь

Фото прес-служби Житомирської ОДА 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі