Суспільство

Житомирська область передала майже 50 тонн допомоги постраждалим жителям Донбасу

1 August 2014, 15:20

 З Житомирської області за підтримки департаменту агропромислового розвиту постраждалим жителям Донбасу та військовослужбовцям в зоні АТО направлено 40,6 тонн продовольства та 18 тонн гуманітарної допомоги.

Такі дані на Урядовому порталі оприлюднила прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства.

«Станом на 31 липня 2014 р. за підтримки департаментів агропромислового розвитку облдержадміністрацій (сімнадцять регіонів) постраждалим жителям Донбасу та військовослужбовцям в зоні АТО направлено орієнтовно 617,7 тонни допомоги продуктами харчування та до 18 тонн гуманітарної допомоги (постільна білизна, одяг, засоби гігієни тощо), підприємствами та підприємцями Тернопільської області зібрано кошти в сумі 2,51 млн. грн., із них 1,58 млн. грн. - грошові перекази та 10 тис. гривень від підприємців Сумської області. Допомога надходила безпосередньо як від потужних сільськогосподарських та переробних підприємств, так і від фермерських, а також населення і селищних рад. Зокрема: Житомирська область – 40,6 тонн продовольства (цукор, олія, вода, крупи, макаронні вироби, картопля, овочі, борошно, мед, консерви, кава, чай, рибні та м’ясні консерви тощо) +18 тонн гуманітарної допомоги (засоби гігієни, постільна білизна тощо)», - йдеться у повідомленні.

За даними аграрного міністерства, найбільше допомоги відправили на схід України Сумська область – 87,654 тонн (картопля, овочі, крупи, борошно тощо); Рівненська – 79,864 тонн (картопля, овочі, борошно, м’ясні консерви, хліб, мінеральна вода тощо) та Вінницька – 76,144 тонн (борошно, картопля, овочі, консерви, чай, кава, цукор, мінеральна вода тощо) + 40 літрів олії.

Як повідомляв Житомир.info, на початку липня райони Житомирської області зібрали понад 30 тон гуманітарної допомоги для жителів звільнених в результаті АТО населених пунктів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі