Суспільство

Водій 20-тонника, який возить допомогу з Житомира на Схід: Хто, якщо не я?

5 August 2014, 15:25

Федір Васильович рихтує прим'ятий бампер, щоб був як новенький. На цьому тижні йому знову їхати у Слов'янськ і везти допомогу житомирським десантникам. Машина надійна, каже водій, але минулої поїздки вантажівка таки схопила кулю.

Возити допомогу на Схід страшно, зізнається чоловік, але додає: хто ж, як не він, поведе 20-тонник на передову.

«Вже наче й не страшно, але все рівно страх є. Я починав з Криму, їздив в Євпаторію, Севастополь, Генічеськ, а потім уже поїхав на Слов'янськ. Я думаю, що треба їздить. Як ніхто не буде їздить, то не вирішиться воно», - розповідає сміливий чоловік.

Юлія Толмачова, яка раніше збирала кошти для онкохворих дітей, узялася допомагати військовослужбовцям 30-ої механізованої бригади з Новограда-Волинського. За словами волонтера, у Житомирі було важко знайти підприємців, які б погодилися брати на себе серйозні витрати, але у «Фавориті» їй не відмовили. Жінка нещодавно повернулася з Луганщини і розповідає про жахіття війни.

«Збирається допомога, вантажимося і їдемо. Практично кожні 10 днів зараз виходить їздити. Чому ж не страшно - страшно. Стріляють «Гради», стріляють і міномети, і важка артилерія. Страшно. Це війна. Бачиш, як гинуть молоді хлопці. Страшно», - говорить волонтер.

За словами засновника компанії «Фаворит» Борислава Розенблата, допомогу для армії і передачі, які зносять житомиряни у пункти збору, вони відправляють регулярно. Втім, чоловік закликає житомирських бізнесменів не стояти осторонь і активніше долучатися до цього процесу.

«Мені багато хто говорить: я гроші не даю, бо ними неправильно користуються. Добре, не давайте гроші. Купіть самі, завезіть Юлі Толмачовій, я образно кажу, на Бородія, 32. Завезіть цю посилку, передайте, вона дійде до місця, машина її туди сто відсотків довезе. І будете знати, що ви дійсно комусь в житті допомогли. І потім, коли пройде час, і ми будемо в підручниках вже читати про ці події, ви з гордістю зможете сказати своїм дітям: я брав участь, я допомагав нашій армії», - підсумовує підприємець.

Нагадуємо контакти для надання допомоги та підтримки:

Адреса: м. Житомир, вул. Бородія, 32/98

Тел. (0412) 465-754

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі