Інтерв'ю

Керівник охоронної фірми претендує на посаду заступника губернатора Житомирської області. Обговорення

6 August 2014, 11:05

 Кандидата на посаду заступника губернатора Житомирської області В’ячеслава Поліщука обговорювали 5 серпня з громадою.

За словами губернатора Сергія Машковського, В'ячеслав Поліщук претендує на посаду заступника, завданням якого буде керувати апаратом та координувати роботу департаменту промисловості та інфраструктури, департаменту екології та природних ресурсів і департаменту цивільного захисту.

«В'ячеслава Івановича я бачу як дуже фахового управлінця, який має чималий досвід роботи і в бізнесі. Досвіду на державній службі не має, але при цьому в нього є досвід роботи в обласній раді. Він дуже активний депутат обласної ради, який був у жорсткій опозиції до влади Януковича і за це не один раз страждав. Я думаю, досвіду у нього в цій справі вистачає», - розповів про претендента губернатор.

Своє знайомство з громадою В'ячеслав Поліщук розпочав із озвучення власної біографії: «Народився я на Україні, мої батьки і діди жили на цій території,  тобто я корінний українець. Народився на Кіровоградщині, закінчив середню школу, отримав атестат про середню освіту, рік працював на заводі, але у 87-му році був призваний до лав Збройних сил, проходив службу в Ленінградській воєнно-морській базі. У 90-му році демобілізувався, приїхав до товариша юності в місто Ужгород Закарпатської області і за компанію став студентом Ужгородського державного університету, економічного факультету, спеціальність «фінанси і кредит», але не провчився я там майже рік, тому що тоді були цікаві часи, хотілося займатися чимось серйозним, займалися бізнесом, працювали. До 99-го року не працював у жодній державній установі, займався приватним бізнесом, підприємництвом, з 1999 року по 2001 рік працював в банку «Україна», прийшов туди працювати головним аналітиком, звільнився звідти начальником відділу економічної безпеки банку. У 2005 році закінчив Херсонський державний технічний університет, в 2011 році закінчив Національну академію при Президентові України, отримав освіту магістра з державного управління. Захищав магістерську роботу по екології «Тверді побутові відходи». З 2005 року по 2010 рік був депутатом Коростишівської районної ради, головою фракції партії «Наша Україна», був головою правління ВАТ «Коростишівське АТП 11842», займався бізнесом і до сьогоднішнього часу, з 2012 року я – депутат обласної ради».

Останні три роки Поліщук керує охоронною фірмою, у декларації за 2013 рік він вказав річну зарплату 38 тис. 300 грн.

Одружений з 1990 року, 21-річна донька закінчила в цьому році Київський політехнічний інститут з відзнакою, за спеціальністю «англійська мова, технічний переклад».

Після цього усі охочі змогли поставити кандидату на посаду заступника свої запитання, які стосувалися, зарплати, бізнесу, благодійницької діяльності, і перших кроків на посаді. Зрештою обговорення тривало більше години.

Нагадаємо, під час представлення губернатор Сергій Машковський обіцяв прислухатися до активістів та обов’язково обговорювати ключові призначення з громадою.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні цього року заступником голови-керівником апарату Житомирської облдержадміністрації була призначена Ірина Супрун.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі